3 nieuwe obligaties uitgegeven door Oostenrijkse oliereus OMV in coupures van 1.00

3 nieuwe obligaties uitgegeven door Oostenrijkse oliereus OMV in coupures van 1.00

Oblis  | 06.04.2020 14:02

OMV, een oude bekende op de obligatiemarkt, heeft vorige week 1,75 miljard euro opgehaald. Dit gebeurde via de emissie van 3 obligaties met looptijden van 4, 8 en 12 jaar.

Het Oostenrijks bedrijf, naar beurskapitalisatie één van de grootste bedrijven van het land, heeft de emissie toegankelijk gemaakt voor het grote publiek (coupures van 1.000 euro). OMV bood een coupon van 1,50% voor de obligatie met een looptijd van 4 jaar en een coupon van 2,375% voor die met een looptijd van 12 jaar.

De leningen in kwestie, die in onze selectie zijn opgenomen, hebben een rating « A3 » bij Moody’s. Daarmee horen ze thuis in de categorie Investment Grade. 

1

OMV, dat het vorige boekjaar afsloot met een omzetcijfer van 23 miljard euro, is een volledig geïntegreerde oliemaatschappij. Het bedrijf is zodoende actief in de ganse waardeketen van de oliesector, gaande van prospectie over exploitatie en productie tot en met de distributie van olie en gas. Voor deze laatste activiteit beschikt OMV over 2.100 benzinestations in een 10-tal Europese landen.

Het bedrijf baat oliebronnen uit in Roemenië, de Noordzee, het Midden-Oosten, Libië en Rusland, met een capaciteit op per dag van 487.000 vaten.

OMV is daarnaast ook een belangrijke speler op de chemiemarkt.

De opbrengst van de emissie zal worden gebruikt voor de financiering van een bijkomend belang van 39% in Borealis, een chemiebedrijf gespecialiseerd in de productie van meststoffen, polyethyleen en polypropyleen.

Rainer Seele, CEO van OMV, beschouwt deze operatie met een waarde van meer dan 4 miljard euro als een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van de strategie van het bedrijf. Volgens Seele zou het zelfs gaan om de grootste transformatie die zijn bedrijf ooit heeft meegemaakt. 

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.