AEX – En nu?

AEX – En nu?

Traders Trefpunt  | 26.03.2020 11:19

Net als op zowat alle andere grafieken die ik deze tijd onder ogen krijg is ook de koers van de AEX zo gekelderd dat er nauwelijks nog over een correctie wordt gesproken. De term bear market duikt steeds vaker op in artikelen en video’s op het internet. Voor traders die handelen volgens de Quattro Stagioni Methode bieden de huidige marktcondities echter soms ook kansen.

De koers bevindt zich volgens de QSM in Fase II nadat deze op 25 februari Fase III heeft verlaten. Dit impliceert voor QSM’ers dat zij hun bias richten op het meeliften op de neerwaartse trend. Vanuit deze context bezien is het Hanging man candlestick patroon dat gisteren is gevormd in confluence met de neerwaartse trend, het ronde getal van 480 punten én het 38.2% Fibonacci retracement niveau, wellicht een uitgelezen kans.

Ik zou niet aanraden om het koersdoel lager dan de steun die wordt gevormd door het ronde getal van 400 punten te plaatsen, maar met een verkooporder vanaf ongeveer 453 punten, blijft er volgens de regels van de technische analyse toch nog ruimte over voor een winst van 53 punten.

Als we er zeker van konden zijn dat de regels van de technische analyse altijd voor 100% door de koers werden gerespecteerd, dan zou dit met een puntwaarde van 200 euro voor een AEX future, of van 40 euro voor een Netherlands 25 CFD, een leuke winst kunnen opleveren. Dit is nu in essentie waar het bij trading over gaat. Ben je bereid een gecalculeerd risico te nemen en kan je dit mentaal aan, dan kan dit je veel opleveren. Speel je liever op safe, dan zou je serieus moeten overwegen of trading wel voor jou is.


Traders Trefpunt

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Daniel Debecker
Daniel Debecker

Geen grafiek Marcel?  ... (Lees meer)

30.03.2020 14:46 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app