AEX – Geen reden voor paniek

AEX – Geen reden voor paniek

Traders Trefpunt  | 23.02.2021 10:37

Met straks om elf uur de Consumptieprijsindex (CPI) data voor de Eurozone in het verschiet en gisteren nog het bericht dat het beter gaat met het Duitse bedrijfsklimaat, dat tot uiting kwam door de Duitse Informatie en Foschung (Ifo) Bedrijfsklimaat Index, ben ik echt benieuwd naar de reactie de koers als ik de grafiek van de AEX open.
 
Volgens de leer van de technisch traders, die ook wel price-action traders worden genoemd, is al het nieuws en datareleases al in de koers, of price verwerkt.
 
De waarschijnlijkheid dat de koers na de Pinbar Candlestick Setup van gisteren, vandaag hoger zou openen, was groter dan een lagere opening. Gelijk een mooi moment om nog eens te benadrukken dat Technische Analyse weinig tot geen voorspellende waarde heeft, maar slechts op basis van de geschiedenis voordeel uit de waarschijnlijkheid tracht te halen.
 
De markt die wordt bepaald door vraag en aanbod, geeft ook nu weer de emotie van de beleggers die kopen, of verkopen weer. Dat is dan ook de verklaring voor de lagere opening.
AEX 25 index
De Pinbar candlestick setup die was gevormd over het 38.2% Fibonacci retracement niveau én het ronde getal van 670 punten, zou een mooie opmars in de richting van het hoogste punt van de eeuw, het century high op 703.18 punten kunnen zijn. Ware het niet dat de koers na de gong van vanochtend alleen nog maar gedaald is.
 
Er is echter nog geen reden voor paniek. De koers bevindt zich nog altijd binnen het opwaarts trendkanaal en ook het netjes oplopende 50 moving average vertoont nog geen tekenen van verval. Zolang de ondergrens van het trendkanaal stand houdt, durf ik nog te beweren dat dit nieuwe instapkansen biedt zodra er een goede candlestick setup tegen of over de ondergrens is gevormd.

TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast  via de Traders Trefpunt website. ITunes, Spotify (NYSE:SPOT) of via je favoriete mediaspeler.

Traders Trefpunt

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Davy Van Campenhout
Davy Van Campenhout

Steun niveau's kunnen op 1 dag gewoon doorbroken worden. Als ze allemaal op de verkoopknop drukken gaan we gewoon lager. Je snapt het niet he,stijgende beuren als de economie het slecht doet. Nu het er beter uitziet voor de econimie hebben beleggers schrik omdat ze denken dat de rente omhoog gaat en de inflatie te snel stijgt. Gewoon de dip kopen is altijd gezond voor lange termijn.  ... (Lees meer)

23.02.2021 14:20 GMT· 1 · Antwoord
ton knijnenburg
ton knijnenburg

Sentiment idms ff omgeslagen. Cijfers vallen mee, maar tech is toch wat hoog gewaardeerd. Dan mag wel wat lager en dat doen we tegelijkertijd. Dalingen zijn vaak. Kort en fel laatste jaar. Bitcion is van 57k naar 47k ongeveer 25% er af. Gaat wel erg hard. Ik heb ze niet dus ik heb stijging en daling gemist.   ... (Lees meer)

23.02.2021 09:52 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.