Apache : wat met de obligatie 4,375% op 8 jaar in dollar ?

Apache : wat met de obligatie 4,375% op 8 jaar in dollar ?

Oblis  | 29.06.2020 12:58

De obligatie verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar met een looptijd van 8 jaar van de Amerikaanse oliegroep Apache Corporation zet zijn opmars verder. Ze noteert momenteel aan ongeveer 90% van de nominale waarde.

1

Ondanks het herstel van de koers (dat duidelijk zichtbaar is op de grafiek) noteert deze obligatie nog steeds met een stevige discount ten opzichte van de emissieprijs. Het huidige rendement van meer dan 6% weerspiegelt overigens de speculatieve rating "BB+" bij Standard & Poor’s.

De hoge volatiliteit in de koers (die was teruggevallen tot een bodem op 52% enkele weken geleden) wordt verklaard door de sector waarin de emittent actief is.

Apache is gespecialiseerd in de exploratie en de productie van olie. De koersval bij de obligatie in kwestie was het logische gevolg van een daling van de olieprijs op het hoogtepunt van de crisis. De prijs voor een vat ruwe olie dook toen in New York onder nul.

Inmiddels kost een vat ruwe olie weer meer dan 40 dollar, waardoor ook de koers van de obligatie in kwestie fors is hersteld.

Olie en aardgas

Het leeuwendeel van de inkomsten van dit bedrijf met hoofdzetel in Texas is afkomstig uit de exploratie en de productie van ruwe olie. Volgens de data beschikbaar op de website van het bedrijf bedroeg de productie vorig jaar 87,40 miljoen vaten.

Het overige deel van de omzet is afkomstig uit de exploratie en de productie van aardgas en in mindere uit de productie van LNG (liquefied/liquid natural gas).

In zijn jaarrapport stelt Apache dat de productie op dagelijkse basis kan worden opgetrokken tot 310.000 vaten (olie en gas). Het bedrijf beschikt over een bewezen reserve van meer dan 1 miljard vaten;

De belangrijkste sites voor de exploratie en productie bevinden zich in de Verenigde Staten, Egypte en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar realiseerde Apache een omzet van 6,32 miljard dollar, terwijl er netto een verlies van meer dan 3 miljard dollar werd geleden.

Meer financiële details over dit bedrijf zijn in het meest recente jaarrapport te vinden.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.