Brent – Downtrend onverminderd van kracht

Brent – Downtrend onverminderd van kracht

Traders Trefpunt  | 12.06.2019 09:29

Wellicht een beetje een vreemde titel voor een analyse die uitgaat van de Quattro Stagioni Methode, want met de QSM spreken we immers altijd over Fase IV in plaats van een downtrend. De aanleiding hiervoor is een discussie die onlangs in de Facebookgroep van Traders Trefpunt plaatsvond over de toepasbaarheid van de QSM als raamwerk voor verschillende strategieën.

De traders die de cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ hebben gevolgd, wisten dit allang, maar voor sommige leden van de Facebookgroep was dit echter nieuw. Om dezelfde reden heb ik op de ‘CandleVolume’ daggrafiek van Brent ruwe olie vandaag ook een neerwaartse trendlijn getekend.

Waar de voorkeur binnen de QSM in Fase IV uitgaat naar het gebruik van beide EMA’s als dynamische weerstand, kan er dus even goed een trendlijn als sleutelgebied worden gebruikt. Het voordeel van een dynamische weerstand is dat de grafiek overzichtelijker blijft, terwijl het tekenen van trendlijnen de boel nodeloos rommelig maakt. Maar zoals ik al zei, dit is een kwestie van voorkeur.
CFD Brent Crude €1 contract
Zowel de dynamische weerstand van de 21 EMA als de trendlijn spelen vandaag een belangrijke rol. De koers heeft de zone die beide vormen afgelopen maandag gerespecteerd om vervolgens de daling voort te zetten.

Een cruciaal punt is het steun niveau dat wordt gevormd door het ‘round number’ en voormalige bovengrens van Fase I van 60 dollar. Traders die al vanaf de Doji setup van 28 mei in de trade zitten, doen er verstandig aan dit niveau scherp in de gaten te houden en/of alvast voorzorgsmaatregelen te nemen. Anderen die nu overwegen om op een lager ‘timeframe’ een ‘short trade’ te plaatsen, dit niveau als koersdoel kunnen gebruiken. Dat de koers hier activiteiten gaat ontplooien, staat voor mij buiten kijf, alleen blijft natuurlijk de vraag welke. Mijn 'bias' is echter vooralsnog 'bearish'.

Wil je ook leren om via de QSM te kunnen handelen in op-, neer- en zijwaarts bewegende markten. Investeer dan in de online cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ via Traders Trefpunt.nl.

Traders Trefpunt

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+