Brent olie houdt de stijgende lijn vast

Brent olie houdt de stijgende lijn vast

Traders Trefpunt  | 20.05.2019 08:22

Ondanks de daling van afgelopen vrijdag van de prijs voor een vat Brent olie, blijft de koers vooralsnog in een stijgende lijn. Hiervoor zijn een aantal kenmerken op de ‘CandleVolume’ daggrafiek te vinden die dit bevestigen. Allereerst natuurlijk de beide EMA’s. Deze lopen nog in een licht stijgende lijn opwaarts en de hellingshoek is niet te stijl om al een correctie te verwachten. Ook het volume dat gepaard ging met de daling is niet erg groot.

Het komt vaker voor dat de EMA’s tijdens een periode van onzekerheid waarin stijgende en dalende koersen elkaar afwisselen dat de afstand tussen de EMA’s kleiner wordt. Echter zolang zij elkaar nog niet gekruist hebben, is er vooralsnog geen indicatie dat de koers stabiliseert.
Brent Crude €1 contract

Toch heeft zich al een Fase III gevormd die voldoet aan alle criteria. Er is sprake van drie raakpunten door de koers aan zowel de ondergrens als de bovengrens en beide EMA’s bevinden zich tussen de grenzen. Het ideale plaatje voor de bevestiging van de Fase zou zijn als de EMA’s een aantal keren zouden kruisen, maar omdat de technische analyse geen exacte wetenschap is, komt het ook voor dat de EMA’s horizontaal lopen, maar met iets afstand ertussen boven, of onder elkaar blijven.

Voor dergelijke situaties heb ik een indicator ontwikkeld, de ‘Bias Determinator’ die de bevestiging die dan niet door de EMA’s wordt gegeven, door de afwisseling van de kleuren van de candles, overneemt.

De koers bevindt zich nu nog tussen de niveaus van 69 en 74. Zolang de koers nog niet in de buurt komt van één van deze twee niveaus, zoals de omcirkelde ‘pinbar setup’ van 25 april, slaan de traders die handelen volgens de Quattro Stagioni Methode, de grafieken van Brent olie, na de dagelijkse screening van hun watchlist nog even over.

Traders Trefpunt

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+