CenturyLink 4% - 2027: een obligatie onder pari verkrijgbaar in coupures van 2.000

CenturyLink 4% - 2027: een obligatie onder pari verkrijgbaar in coupures van 2.000

Oblis  | 03.04.2020 13:14

Op het einde van deze week kijken we nog eens naar CenturyLink (NYSE:CTL), de Amerikaanse telecomgroep die vooral bedrijven als klant heeft. Onze blik viel op de obligatie van CenturyLink die loopt tot 2027 en die onder pari noteert. Het rendement bedraagt zodoende 4,66% in dollar.

1

Als leverancier van telecomdiensten en internet aan hoge snelheid realiseert dit bedrijf het leeuwendeel van zijn inkomsten uit het segment B2B (Business to Business). Dat is zo sinds de overname van Level 3 Communications enkele jaren geleden voor een bedrag van 24 miljard dollar.

Dankzij deze overname heeft CenturyLink zijn positie in het wereldwijde internetverkeer kunnen versterken. Level 3 is namelijk één van de grootste transitoperatoren met een netwerk van optische vezels met een lengte van meer dan 300.000 km. 50.000 km van dat netwerk ligt onder zee en verbindt de 5 continenten. Deze netwerken worden gebruikt door internetreuzen als Google of Netflix (NASDAQ:NFLX).

CenturyLink richt zich dus vooral op de markt voor professionelen, waarbij het resterend deel van de omzet bij het grote publiek wordt gerealiseerd. Dit dankzij het aanbod « triple play » dat in een 30-tal Amerikaanse staten wordt aangeboden.

De overname van Level 3 hield in dat ook voor 10,90 miljard dollar aan schulden moesten overgenomen worden. En dat weegt op de kredietwaardigheid van het bedrijf.

Sindsdien hebben de grote ratinghuizen hun kredietratings voor CenturyLink verlaagd. Naargelang van de aard van de uitstaande obligaties schommelen de ratings tussen « B+ » en « BBB- » bij Standard & Poor’s.

Met de overname van Level 3 was CenturyLink niet aan zijn proefstuk toe. In 2011 werd internetbedrijf Qwest Communications overgenomen voor 22 miljard dollar inclusief schulden.

Op de secundaire markt kan de obligatie (4% - 2027), een senior gewaarborgde met een rating « BBB- », gekocht worden 96%. Het rendement bedraagt zodoende 4,66%.

Wie meer informatie wil over dit bedrijf, kan daarvoor de website raadplegen.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.