Coupon van 5,125% voor nieuwe obligatie Chevron Phillips Chem verkrijgbaar in coup

Coupon van 5,125% voor nieuwe obligatie Chevron Phillips Chem verkrijgbaar in coup

Oblis  | 30.03.2020 11:31

Chevron (NYSE:CVX) Phillips Chemical Company, één van de grootste petrochemische groepen in de wereld, heeft een obligatie op de markt gebracht met een looptijd van 5 jaar. Ze kan iets onder pari gekocht worden.

Dit bedrijf, dat gezamenlijk eigendom is van Chevron Corporation en Phillips 66, heeft zijn hoofdzetel in de Amerikaanse staat Texas en stelt wereldwijd 5.000 mensen te werk. Via een senior gewaarborgde obligatie werd 650 miljoen dollar opgehaald.

De lening draagt een coupon van 5,125% die jaarlijks in twee stappen zal uitbetaald worden. De bezitters van de obligatie krijgen dus om de zes maanden de helft van de coupon uitbetaald.

Met een rating « A- » bij Standard & Poor’s is ze verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar.

Eén van de belangrijkste spelers in de petrochemie

Opgericht in 2000 is Chevron Phillips Chemical Company dus gezamenlijk eigendom van Chevron, één van de grootste producenten van olie en aardgas in de wereld, en van Phillips 66, dat 10.000 benzinestations uitbaat in de Verenigde Staten. Dit laatste bedrijf heeft niets te maken met de Nederlandse elektronicagroep Philips (AS:PHG).

Chevron Phillips Chemical Company groepeert de chemieactiviteiten van beide bedrijven. De groep maakt ongeveer 70.000 producten bestemd voor zowel de consumptie als de industrie.

Het bedrijf is onder andere één van de belangrijkste producenten wereldwijd van olefinen en polyolefinen, van aromaten, van alfa-olefinen, van styrenen, van gespecialiseerde chemische producten, van leidingen en van andere gespecialiseerde producten.

Het bedrijf heeft 31 productiesites en onderzoeklabo’s in de Verenigde Staten, Singapore, Saoedi-Arabië, Quatar, Colombia  en België. Het boekjaar 2019 werd afgesloten met een omzetcijfer van 9,33 miljard dollar en een nettowinst van 1,76 miljard dollar.  

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.