Daggrafiek: Is Cisco's inkomstencrisis bijna voorbij?

Daggrafiek: Is Cisco's inkomstencrisis bijna voorbij?

Pinchas Cohen/Investing.com  | 16.05.2018 15:01

Cisco Systems (NASDAQ:CSCO) heeft voor om vandaag na sluiting van de markt bedrijfsresultaten te publiceren over het derde kwartaal van 2018. Acht analisten van Zacks Investment Research voorspellen dat de gigant van netwerken en IT-producten een EPS van $0,59 zal tonen ten opzichte van de $0,54 EPS die het over hetzelfde kwartaal vorig jaar presteerde.

Voor Cisco was 2017 een goed jaar. Zelfs toen de groei stagneerde, verhoogde het bedrijf zijn waarde met meer dan 25 procent. Hoewel de groei dit jaar daalde tot 20 procent, is dat nog steeds aanzienlijk beter dan de relatief schamele 6,45 procent van de NASDAQ Composite of zelfs de 7,75 procent YTD winst van de NASDAQ 100.

Wanneer na de eerdere omzetstijging in het vorige kwartaal de groeiverwachting van Cisco van 3 procent YoY zich zou materialiseren en stijgen tot net onder de $12 miljard, dan zou dit de downtrend in de omzet van het bedrijf omkeren, bekeken over de afgelopen twee jaar.

CSCO Daily

Aandelen zijn een vooruitlopende economische indicator. Cisco-aandelen van vorige week noteerden hun hoogste sluitniveau sinds de 2000 tech-bubble. Met $46,30 stonden ze slechts 7 cent lager dan de sessiepiek van $46,37, diezelfde dag geregistreerd.

Ieder aandeel dat de recente volatiliteit ongeschonden heeft doorstaan, toont aan dat zijn aandeelhouders loyaal zijn. Het geeft ook aan dat het aandeel mogelijk bestand is tegen toekomstige schommelingen.

Dat is belangrijk. De toekomstige volatiliteit van de aandelenmarkten is aannemelijk, aangezien de geopolitieke situatie verrassende wendingen neemt en economische gegevens tegenstrijdige berichten geven over rentetarieven, tegen de achtergrond van de hoogste Amerikaanse rendementen sinds 2011.

Tijdens de vier handelsssessies die volgden op Cisco's hoogste sluitniveau sinds de 2000 tech-bubble, corrigeerden de aandelen 2,75 procent op het laagste dagniveau van gisteren. De prijs herstelde echter en sloot slechts 2,0 procent lager dan het record van vorige week.

Deze hogere sluiting vormde een hamerpatroon en demonstreerde dat de optimisten het laatste woord hadden. De nabijheid van de up-trendlijn sinds begin april onderstreept de stijgende trend, wat een ideale instap voor een long positie suggereert, als handelaren de geopolitieke situatie en de stijgende opbrengsten buiten beschouwing kunnen laten, zoals ze tot nu toe doorgaans gedaan hebben. In ieder geval is het de reden waarom aandelenbeheer de sleutel is voor consistent handelssucces.

Handelsstrategieën - Innemen van long posities

Conservatieve handelaren kunnen wachten op een hogere piek om bevestigd te krijgen dat de prijzen kunnen blijven stijgen ondanks de geopolitieke situatie en het plotselinge nieuwe uitzicht van drie extra renteverhogingen dit jaar.

Gematigde handelaren zouden tevreden zijn met een hoger sluitniveau dan gisteren.

Agressieve handelaren kunnen nu binnenkomen, op voorwaarde dat ze zich een stop-loss onder de up-trendlijn kunnen veroorloven voor $44,70 gezien de huidige hoek, of het veronderstelde steunniveau bij de congestie van $44,00.

Aandelenbeheer

Handelaren wordt afgeraden om transacties uit te voeren met een risico-rendementsverhouding van minder dan 1:3. Om dit te bereiken, moet u uw risico berekenen op basis van de stop-loss en de potentiële winst aan de hand van uw doelniveau ten opzichte van uw instapprijs.

Voorbeeld

  • Instap: $45,00
  • Stop-loss: $44,50
  • Risico: $0,50 (het doel moet minstens $1,50 zijn om 1:3 RRR te behalen)
  • Doel: $46,50
  • Winst: $1,50
  • Risico-Winst Ratio: 1:3

Pinchas Cohen/Investing.com

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+