DAX - ‘Three inside up’ candlestick patroon na daling van 2 oktober

DAX - ‘Three inside up’ candlestick patroon na daling van 2 oktober

Marcel van Vliet  | 09.10.2019 09:50

Precies een week geleden zakte de koers van de DAX door de steun die werd geboden door de voormalige ondergrens van Fase III op 12200 punten. Dit lag overigens geheel in lijn met de verwachting na de sluit onder de 21EMA op de dinsdag ervoor. Toen de bewuste woensdag de koers ook onder de 50EMA sloot en de vier dagen erna, ondanks de iets verbeterde Duitse Industriële Productie, een ‘Three inside up’ candlestick patroon op de ‘CandleVolume’ daggrafiek werd gevormd, was dit voor veel ‘short sellers’ een signaal om in te stappen.

Traders die handelen volgens de Quattro Stagioni Methode wachten echter nog op een bevestiging door een candlestick patroon, zoals deze in het operationeel tradingplan van de QSM wordt beschreven. Wanneer dit entry signaal eenmaal daar is, bepalen zij hun risico om vervolgens mee te kunnen liften met de neerwaartse trend van Fase IV.

CFD Germany 30 Cash €25 contract

Zover is het echter nog niet, want de koers tikte al eerder het niveau van 11400 punten aan om vervolgens weer te stijgen. Wanneer een setup zich voordoet en het risico is bepaald, zou ik zeker rekening houden met de ‘price action’ rondom deze historische steun van 11400 punten.

Wil je ook leren om via de QSM verschillende markten te kunnen ‘lezen’ en te kunnen handelen in op-, neer- en zijwaartse marktbewegingen? Investeer dan in de online cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ via Traders Trefpunt.nl.

Marcel van Vliet

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Guido De Wit
Guido De Wit

Om eerlijk te zijn, en wat ik laatst ook zei, een onzekere methode  ... (Lees meer)

11.10.2019 17:06 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+