Krijg 40% korting.
Nieuw! 💥 Krijg ProPicks om te zien welke strategie de S&P 500 met 1,183% heeft overtroffenKORTING van 40% benutten

Banken willen crypto's beheersen óf tegenhouden

Gepubliceerd 25-05-2018, 11:29
Geactualiseerd 14-05-2017, 12:45

Het is geen verrassing dat geld blijft evolueren. Vanuit het onhandige ruilhandel werden het schelpen, zout, zilver en goud en vervolgens werden het goedkopere metalen en papier. Met de komst van de computer werd elektronisch betalen mogelijk.

Wist u dat het geld op uw bankrekening nog altijd officieel geen wettelijk betaalmiddel oftewel geld is? Banken en de overheid willen graag naar volledig elektronisch betalen. Het voordeel daarvan is totale controleerbaarheid vanwege het elektronische spoor, maar ook het feit dat iedereen dan compleet afhankelijk is. Daarom is de ontwikkeling van de blockchain zo mooi. Immers kunnen we dan wel volledig elektronisch gaan.

Maar: als we als consumenten massaal alternatieve munten (zoals bitcoin of ethereum) gaan gebruiken, dan is die complete controleerbaarheid EN de complete afhankelijkheid alsnog niet het geval. De banken beheersen namelijk het fiat geld van de overheden. De dollar is de übermunt, en alle andere officiële munten zijn in principe slaafmunten van de dollar.

Daar kwam dan, tot verrassing van vooral de banken, de cryptotechnologie ineens op. Wat de banken nu gaan doen, is zich zodanig inkopen in die cryptotechnologie, dat ze alsnog de zeggenschap over die munten en de techniek erachter gaan krijgen. Als ze dat niet lukt, dan zullen de munten waarbij ze dat niet lukt tegengewerkt gaan worden. Tegengewerkt of zelfs verboden. Dat staat ons wat mij betreft de komende vijf jaar te wachten.

Ik hoop dat goud en zilver ook een serieuze crypto-variant gaan krijgen in de vorm van betrouwbare cryptomunten met een onderliggende waarde die vastgesteld en gegarandeerd is in goud en of zilver. Er zijn al een paar voorzichtige experimenten in de markt gezet.

Op dit moment hou ik mijn spaargeld aan in fysiek goud en zilver, maar als ik zo’n goud gedekte cryptomunt 100% kan vertrouwen, dan zou ik ook wel bereid kunnen zijn om daar geld in te stoppen. Betalen doe ik dan met de officiële munt, maar mijn spaargeld hou ik al jaren niet meer in fiat geld aan. Daar vertrouw ik de overheid en de banken simpelweg te weinig voor.

Zie ook: Mogen we binnenkort bitcoin ETF's handelen op de beurs?

Actuele commentaren

Dit is zowat een van de stomste artikels dat ik ooit heb gelezen.Banken niet vertrouwen en dan toch hopen op een goud cryptomunt.Het zijn zulke mensen die gewoon alles kapot maken.Papieren handel zijn ze tegen en dan gaan ze maar in luchtmunten die niet bestaan investeren.
Vind u dat gek... banken niet vertrouwen. De hele laatste financiele crisis is veroorzaakt door de banken. Het volk is daardoor een stap achteruit gegaan. De banken kregen dikke overheidssteun en liggen nu weer in een gespreid bedje. De cryptomunten willen ze tegenhouden of er in meedoen zodat ze meer controle krijgen.
Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.