Krijg 40% korting.
Nieuw! 💥 Krijg ProPicks om te zien welke strategie de S&P 500 met 1,183% heeft overtroffenKORTING van 40% benutten

Dit is waarom Duitsland, Nederland en België hun goud terug willen

Gepubliceerd 21-01-2015, 13:05
Geactualiseerd 09-07-2023, 12:32

Geef goud terug!

De centrale banken beginnen stilaan in stormweer terecht te komen. De Zwitserse Centrale Bank was de eerste die aan de alarmbel trok. De aura van onoverwinnelijkheid begint te barsten, dit is meestal het begin van het einde.

En als het vertrouwen in de fiatmunt begint af te nemen, blijft er slechts een activa meer over: goud. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer centrale banken goud kopen of terug halen naar hun eigen land.

Als het er echt op aankomt, is het slechts het goud in uw eigen kluis dat telt. De repatriëren van fysiek goud naar eigen land begint dan ook op volle toeren te draaien. Maar er is nog iets dat opvalt bij John Embry.

John Embry ziet dat Nederland in een offensief het grootste deel van zijn goud repatrieerde en dat Duitsland een versnelling hoger schakelt. Ook België liet al verstaan dat het niet weigerachtig staat tegenover een repatriëring van de goudvoorraad.

Dit zijn alle drie landen die de kern uitmaken van Europa. Volgens Embry zou het dan ook niet onlogisch zijn als deze landen zich voorbereiden om Europa in 2 te delen; Noord-Europa en Zuid-Europa.

Het wordt steeds duidelijker dat de euro niet werkt, de ECB moet enkel voor lapmiddeltjes zorgen totdat de grote transformatie kan plaatsvinden, aldus Embry. Het ziet er volgens hem dan ook naar uit dat de noordse landen hun munt gedekt willen zien door een goudvoorraad.

We zijn dus mogelijk op weg naar een noord-euro en een zuid-euro.

Actuele commentaren

Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.