DJIA 30.000 of op weg naar 22.000

DJIA 30.000 of op weg naar 22.000

Albert Klein  | 17.10.2020 17:40

Het eerste deel van de titel is niet op mijn lijf geschreven, al vanaf 2018 voorspelde ik al een grote daling, die maar eens in een mensenleven voorkomt, zeg maar -ongeveer 90 jaar-. Vanaf 2018 is dat door centrale banken met hun geldpersen angstvallig tegen gehouden, maar met de komst van Covid 19 en zijn negatieve gevolgen, (die nog maar aan het begin staan), niet meer te voorkomen. Een "depressie" staat vlak achter de (USA) glazen deur, en geen econoom die hem ziet staan!

Als vervolg borduur ik voort op de grafiek van verleden week, trouwe lezers van mijn analyses hebben die nog wel in beeld, voor de nieuwe lezers raad ik aan, toch even terug te blikken, en bijgeleverde tekst in zich op te nemen.
Vandaag laat ik het laatste deel zien in een 30 min. grafiek van de Down Jones Industrial Average, of afgekort DJIA mede omdat er zich toch enkele zeer interessante "technische ontwikkelingen" het licht lieten zien. 
 
In de grafiek van verleden week ga ik verder met het alternatief wat onder die grafiek is afgebeeld. Op 23 aug. op 26537 noteer ik (4) en volgt er een complexe 5 wave naar de top van “5 levels” die in de vorige grafiek zijn genoemd, dat de top onder de vorige blijft van 10 febr. op 29408,  Elliott noemde dit een “failure” omdat de 5, niet zoals gebruikelijk, niet boven de 3 uitkwam, deze fout, later genoemd “Truncation” komt alleen maar voor indien er zich een lange en sterke 3 wave aan vooraf is gegaan, hetgeen ook daadwerkelijk is gebeurt, zie de week grafiek van de DJIA van mrt.2009 tot eind jan.2018 (direct ook duidelijk zichtbaar, de A,B,C voor de wave (4) naar 18213)

De rit van (4) naar (5) die overigens gelijk een gap sloot, is niet zichtbaar, en laat ik dan ook even in het midden, (zie verleden week) van de top naar rood 1 is geen tekstboek 5 wave, maar voldoet nog aan de regels, de beweging van 1 naar 2 ging gemoeid met miljarden dollars om de koers hoog te houden en corrigeerde maar liefst ruim 90%. 

 
Maar dan de daling van afgelopen maandag die trendlijn doorbrak in een 5 wave, met een opening gap in wave 1, en een laatste gap in wave 5 en de daarop volgende correctie die de opening gap sloot, en onder de high van maandag bleef.
Heel vaak als en trendlijn wordt gebroken wordt diezelfde trendlijn, twee  keer opgezocht en getest, en weer de weg naar beneden opgezocht en sloot op de horizontale weerstandlijn die al vaker zijn dienst deed zowel “up als down”. 
 
De DJIA sloot de vrijdag 112 punten hoger, maar de New York Stock Exchange (NYSE) daling ratio was 0.70:1 wat inhoud dat er meer aandelen -lager- sloten dan -hoger-  op die vrijdag, het heeft dus verschrikkelijk veel kapitaal gekost om de markt hoog te houden hetgeen vaak een indicatie is van fragiele markt omstandigheden.
Steeds meer gaan alle indexen op elkaar lijken qua vormgeving, het grootste nadeel van de “bearish case” is dat de daling vanaf maandag tot het dieptepunt van donderdag "niet" een klassiek impuls patroon liet zien (en niet alleen in de grafiek van de DJIA)

Indien de DJIA in staat is om boven de 28957 uit te komen, komt het alternatief van verleden week in zijn  geheel weer tot uiting, hetgeen resulteert in een nieuwe ATH, ver boven de  30.000.  
Maar goed, zover is het nog niet, en lijkt mijn gezien de markt omstandigheden niet-echt kansrijk, maar de markt heeft altijd gelijk.
Met een daling echter volgende week onder de 28181.50 de low van 15 okt. neemt de kans flink toe van een geplaatste high en een vervolg van de daling. Pas met een daling onder de low van 24 september van 26537 is het eind van de daling nog lang niet in zicht, en blijft de ATH nog jaren staan.

Een prettig weekend, 
en blijf gezond.
Albert EWTA

Albert Klein

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Guido De Wit
Guido De Wit

Beste Albert, Covid-19 is een gecreëerde pandemie. Dat beleggers reageren op de pandemie is geen hogere wiskunde. Wat Kees Oskam vorige week zei respecteer ik ook jou volharding en lef van jou analyses maar kijk ook naar wat er echt gaande is en de hoge mate van manipulatie   ... (Lees meer)

18.10.2020 20:21 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.

';