Drie nieuwe obligaties in dollar van Dell Technologies

Drie nieuwe obligaties in dollar van Dell Technologies

Oblis  | 07.04.2020 08:20

De informaticagroep Dell Technologies (NYSE:DELL) Inc. heeft net in drie schijven 2,25 miljard dollar opgehaald op de obligatiemarkt, telkens in coupures van 2.000.

De obligaties werden door Dell Int. en EMC, twee 100% dochterondernemingen van de Texaanse groep, tesamen uitgegeven.

1

De obligatie met een looptijd tot 15 juli 2025 bij voorbeeld heeft bij de eerste verhandelingen op de secundaire markt een koers van 100,5% van de nominale waarde, of een rendement van 5,74%.

"Informaticaoplossingen"

Dell Technologies Inc. levert "informaticaoplossingen" waarbij de activiteiten verdeeld zijn in twee segmenten: "Client Solutions" en "Enterprise Solutions Group" (ESG).

Het eerste segment omvat de verkoop aan ondernemingen en particulieren van desktop computers, laptops, tablets, monitors, printers en verder ook alle diensten, software en externe randapparatuur die hier nauw aan verbonden zijn. Ze bieden ook diensten aan voor data-analyse en infrastructuurbeheer in de 'Cloud'.

Het segment Enterprise Solutions Group (ESG) groepeert servers, netwerk- en opslagactiviteiten, evenals diensten, software en externe randapparatuur die nauw gelieerd zijn aan de verkoop van ESG materiaal.

Net als zoveel andere bedrijven in de informaticasector, zoals Microsoft (NASDAQ:MSFT) of Hewlett-Packard, heeft ook Dell Technologies onlangs laten weten dat ze hun vooruitzichten voor het lopende boekjaar laten varen omdat ze onmogelijk de impact van de Covid-19 pandemie op hun activiteiten kunnen inschatten. Tijdens een interview op CNN heeft de oprichter-CEO van Dell nochtans gezegd dat zij goed voorbereid zijn om het hoofd te kunnen bieden aan de stijgende vraag naar pc's en laptops door het vele thuiswerk.

In de laatst beschikbare jaargegevens lezen we dat het bedrijf tijdens zijn recentste fiscaal boekjaar, dat op 31 januari 2020 werd afgesloten, een recordomzet van 92,2 miljard dollar behaalde en een nettowinst van 5,5 miljard. In dit met 44,3 miljard lange-termijnschulden afgesloten boekjaar hebben ze hun brutoschuld met 5 miljard afgebouwd. Deze schuld is hoofdzakelijk nog een erfenis van de aankoop van EMC (gegevensopslag) in 2016.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.