Een salvo aan nieuwe obligaties voor overname thyssenkrupp Elevator

Een salvo aan nieuwe obligaties voor overname thyssenkrupp Elevator

Oblis  | 03.07.2020 09:12

De operatie om fondsen binnen te halen voor de overname van de liftenafdeling van thyssenkrupp, thyssenkrupp Elevator, is met succes afgerond door een consortium van investeerders.

De deal kwam er via bankleningen en de plaatsing van obligaties in euro en dollar, met vaste of variabele coupon, door specifieke afdelingen (Vertical US NewCo, Vertical HoldCo, Vertical MidCo...).

1

Het succes ervan op de primaire markt wordt ook doorgetrokken naar de secundaire markt. De obligatie Vertical MidCo 4,375% 15/07/2027 staat bij voorbeeld bij de eerste verhandelingen genoteerd aan 100,80% van de nominale waarde, of een rendement van 4,24%.

Om in te schrijven op deze nieuwe obligatie is een minimale inleg van 100.000 euro vereist. Momenteel heeft ze nog geen rating bij Standard & Poor's.

De aankoop van de liftenafdeling van thyssenkrupp werd in februari ondertekend door de private equity fondsen Advent en Cinven, en het Duitse fonds RAG, net vóór de de corona-uitbraak in Europa. Het was voorzien dat de operatie ter waarde van 17,2 miljard euro zou worden gefinancierd via bankleningen en obligatieschulden. Half juni gaf de Europese Commissie groen licht (voor de overdracht van de liftenafdeling), en dit maakte de baan vrij om te starten met de financiering van de operatie, en tegelijk dus ook met de emissie van obligaties in verschillende schijven.

Over thyssenkrupp Elevator 

Thyssenkrupp Elevator is een internationale topleverancier van lifttechnologie in de brede zin van het woord. De groep verkoopt bij voorbeeld ook roltrappen en instapbruggen voor passagiers.

De onderneming is gevestigd in Duitsland, heeft klanten in meer dan 100 landen en beschikt wereldwijd over meer dan 1.000 verkoopspunten en serviceafdelingen. In het boekjaar 2018/2019 haalden ze een omzet van 8,0 miljard euro.

Het investeerdersconsortium van de fondsen Advent en Cinven beschouwt thyssenkrupp Elevator als een interessante investeringsopportuniteit, zeker door hun sterke positie op de Amerikaanse, Aziatische en Europese markt, maar dat is nog niet alles. Ze voegden er tevens aan toe dat de groeimogelijkheden met betrekking tot de huidige structurele tendens naar verstedelijking en een stijgende stadsmobiliteit er ook toe bijdroegen om de deal te sluiten. De sector biedt bovendien veel consolidatiemogelijkheden.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.