Focus op de perpetual in euro van Infineon Technologies met coupon van 2,875%

Focus op de perpetual in euro van Infineon Technologies met coupon van 2,875%

Oblis  | 30.06.2020 08:41

Vandaag focussen we ons op de perpetual van de Duitse producent van halfgeleiders Infineon Technologies (DE:IFXGn) met een coupon van 2,875%. Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro noteert deze obligatie momenteel onder pari.

1

Dinsdag noteert de lening in kwestie van deze chipproducent aan 97,50%

Zoals vaak het geval is bij perpetuals behoudt de emittent zich het recht voor om de obligatie vervroegd terug te kopen op vooraf bepaalde data. Deze worden aangegeven in de prospectus.

De eerste « call » kan binnen vijf jaar uitgeoefend worden aan een koers van 100%. Indien Infineon Technologies AG de call niet uitoefent, wordt de coupon van de obligatie variabel (zie de fiche van deze lening voor meer details). Ze heeft een rating « BBB- » bij Standard & Poor’s. Dat is dus nog steeds in de categorie Investment Grade, maar wel drie streepjes minder dan de senior obligaties van de Duitse autoreus.

Met een omvang van 600 miljoen euro heeft deze emissie een rating « BB » in de speculatieve categorie bij Standard & Poor’s, wat twee streepjes minder is dan de rating van de senior obligaties van dit Beiers bedrijf.

S&P heeft bij het toekennen van de rating uiteraard rekening gehouden met het feit dat in geval van een faillissement de bezitters van achtergestelde obligaties pas aan de beurt komen na de bezitters van senior obligaties. In laatste instantie volgen dan de aandeelhouders.

Daar staat tegenover dat achtergestelde obligaties een aantrekkelijker rendement bieden. Voor meer informatie over dit onderwerp kan u terecht op Oblis School, waar in een artikel het verschil tussen senior en achtergestelde schulden haarfijn wordt uitgelegd.

Wat moeten we weten over Infineon Technologies

Met een omzetcijfer van meer dan 8 miljard dollar mag Infineon Technologies tot de wereldleiders op het vlak van halfgeleiders genoemd worden. Deze worden onder andere gebruikt voor elektrische auto’s, voor industriële automatisering en voor connectiviteit bij het Internet of Things.

De gebruikte componenten zijn met het oog weliswaar nauwelijks zichtbaar maar ze zijn onmisbaar geworden in het dagelijks leven, ze dragen bij tot een betere toekomst en maken de wereld makkelijker, veiliger en groener. Meer hierover kan u lezen op website van deze spin-off van Siemens (DE:SIEGn).

Onlangs kwam dit bedrijf met globaal 41.400 medewerkers in het nieuws door het samenwerkingsverband afgesloten met de Californische start-up Blumio, een bedrijf dat hoofdzakelijk gespecialiseerd in de bewaking van de gezondheid van het hart.

Het akkoord heeft betrekking op de ontwikkeling en commercialisatie van een draagbare en niet-invasieve bloeddruksensor.

Volgens Infineon Technologies wordt het marktaandeel voor deze technologie met draagbare apparatuur voor hartbewaking wereldwijd op 45 miljard dollar geschat. Het grote voordeel is een continu, uiterst precies toezicht en dat zonder gebruik van een armband.

Infineon Technologies is er in geslaagd om zijn technologie te laten toevoegen aan de laatste generatie smartphones van Google (Pixel 4 en Pixel 4XL).

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.