FTSE 100 – Aftellen tot de Brexit

FTSE 100 – Aftellen tot de Brexit

Traders Trefpunt  | 11.09.2019 09:58

De digitale klok die Boris Johnson direct na zijn aantreden als premier in zijn kantoor liet installeren, gaf van de week nog 50 dagen aan. Het aftellen van de dagen, uren en minuten tot de Brexit is in Groot-Brittannië nu echt begonnen.

Het Britse parlement is, tot grote frustratie van de oppositie die vastbesloten is een 'no deal-Brexit' te voorkomen, opgeschort tot halverwege oktober. Johnson beweert echter dat zijn regering extra tijd nodig heeft om een ‘exciting legislative agenda’ samen te stellen. Critici zien de opschorting van het parlement als een poging van Johnson om een 'no deal-Brexit' mogelijk te maken, maar worden deels gerust gesteld door een onlangs aangenomen en door de ‘Queen’ is bekrachtigde wet die een 'no deal-Brexit' onmogelijk maakt.

Voor traders en beleggers is de politiek minder interessant dan de economische gevolgen. Het aantal Britse ondernemingen die in Nederland een vestiging hebben geopend, is intussen sterk toegenomen. Je zou zeggen dat de economische onrust van invloed kan zijn op de FTSE 100.
CFD FTSE  100 Cash €1 contract
De ‘CandleVolume’ daggrafiek geeft een beeld dat goed overeenkomt met het nieuws. De ene dag een sterke daling en de andere dag een stijging. Hier geeft de Quattro Stagioni Methode echter iets meer houvast. De koers bevindt zich, ondanks het op en neer jojoën, nog steeds in de neergaande trend van Fase IV. Dit wordt bevestigd door de dalende 50EMA en de ‘Bias Determinator’ die hoofdzakelijk rode candles vertoont.

Conform het operationeel tradingplan van de QSM hebben traders die volgens de methode traden prima kunnen handelen op de ‘confluence’ van de 50% ‘retracement’ niveau en de ‘Pinbar setup’ van 5 september. Een volgende mogelijkheid doet zich wellicht voor met een ‘reversal candlestick’ patroon op of nabij de 50EMA, op een ‘round number’, of een ander sleutelgebied.

Wil je ook leren om via de QSM verschillende markten te kunnen ‘lezen’ en te kunnen handelen in op-, neer- en zijwaartse marktbewegingen? Investeer dan in de online cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ via Traders Trefpunt.nl.

Traders Trefpunt

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+