General Electric biedt enige hoop, maar is de stockpike duurzaam?

General Electric biedt enige hoop, maar is de stockpike duurzaam?

Investing.com  | 08.11.2019 10:44

Investeren in turnaround-situaties brengt een grote uitdaging met zich mee: wanneer moet de beslissing worden genomen dat een bedrijf het slechtst heeft gezien en zijn aandelen in staat zijn een aanhoudende opwaartse beweging te beginnen?

Beleggers die de afgelopen twee jaar de industriële gigant General Electric Company (NYSE: NYSE:GE) hebben bekeken, kunnen tegenwoordig met een soortgelijk dilemma worden geconfronteerd. Na een daling van meer dan 60% tot eind vorig jaar, bevindt GE-voorraad zich nu op een langzaam en geleidelijk herstelpad.

Handelend tegen $ 11,29 aan het einde van gisteren, heeft het meer dan 50% gewonnen in 2019, wat een opwinding creëert onder de stieren die willen zien dat dit omstreden conglomeraat weer op de been komt, zodat ze de vruchten kunnen plukken van hun weddenschap op de geslagen voorraad.
General Electric Maandelijkse Grafiek
De belangrijkste impuls voor de stijging van zijn aandelen dit jaar kwam toen GE vorige maand zijn winst over het derde kwartaal rapporteerde, waaruit blijkt dat zijn cashflowsituatie verbetert en sommige van zijn industriële eenheden tekenen van leven beginnen te vertonen.

Die prestatie is veelbelovend, de nieuwe CEO van het bedrijf, Larry Culp, heeft meer dan een jaar geleden de taak overgenomen om het GE-schip te redden van zinken, omdat de vraag naar zijn belangrijkste producten daalde en het schuldniveau naar een hoger niveau steeg.

Wat beleggers deze keer enthousiast maakte, is de verbeterde voorspelling van het bedrijf voor de cashflow van 2019 - het tweede opeenvolgende kwartaal dat GE heeft kunnen doen, geholpen door enkele tekenen van opleving in zijn industriële activiteiten, die tot $ 2 miljard gratis zullen genereren contant dit jaar. Dat bedrag is het dubbele van het eerder geprojecteerde aantal van niet meer dan $ 1 miljard.

Voor optimisten zijn er veel redenen om het laatste inkomstenrapport aan te moedigen.

Ten eerste liet alles, behalve de turbine-eenheid van GE, groei zien in het derde kwartaal, wat suggereert dat de ommekeer zich verdiept. De industriële activiteiten genereerden $ 650 miljoen aan aangepaste vrije kasstroom, een van de meest bekeken statistieken voor investeerders van GE.

De omzet van de luchtvaartunit van het bedrijf steeg met 8,4% ondanks de enorme blootstelling aan Boeing Co (NYSE: NYSE:BA). De divisie maakt motoren voor de 737 Max, die sinds maart is geaard na twee dodelijke crashes.

'Niet veel controverse' deze keer

Over een slanker langere horizon lijken de luchtvaart- en gezondheidszorgafdelingen van GE nu veel sterker te staan. Ze genereerden in de eerste negen maanden van fiscaal 2019 een winst van $ 7,5 miljard, met een winstmarge van 19,4%.

Aan de andere kant blijft de machtsbusiness van het bedrijf worstelen. In het derde kwartaal zag het aantal bestellingen met 30% dalen, wat suggereert dat deze eenheid contant geld zal blijven leeglopen en mogelijk een herstel kan vertragen.

Een ander negatief punt dat beleggers niet mogen negeren, is het worstelende verzekeringsbedrijf van GE. Het bedrijf zei dat het een premietekort voor belastingen van $ 1 miljard zou nemen met betrekking tot zijn verzekeringsactiviteiten, voornamelijk vanwege een daling van de rentetarieven. Veelbelovende significante verbetering bij de productiebedrijven van GE in de komende jaren, zei Culp in een verklaring van 30 oktober:

“Onze resultaten weerspiegelen nog een kwart van de vooruitgang bij de transformatie van GE. We worden aangemoedigd door onze sterke achterstand, organische groei, marge-uitbreiding en positief cashtraject temidden van wereldwijde macro-onzekerheid. "

"Ik blijf ervan overtuigd dat we waarde voor de stakeholders van GE zullen ontsluiten naarmate onze transformatie versnelt."

Analisten op straat klinken wat positiever over het bedrijf, inclusief analist Stephen Tusa van JPMorgan (NYSE:JPM), die de meest accurate voorspeller is als het gaat om GE.

"Er is hier niet veel controverse," zei Tusa, die een 'verkoop'-call op de aandelen heeft met het koersdoel van $ 5 per aandeel, in een notitie.

Er waren "sommige dalen maar dat neemt waarschijnlijk ontvangen beter dan gevreesd en de voorraad zou een deel van zijn recente onderprestaties moeten terugverdienen," voegde hij eraan toe.

Momenteel hebben acht van de 20 analisten een “koop” -ratio op GE-aandelen, twee bevelen aan om te verkopen, terwijl 10 het een “hold” -rating toekennen, met een gemiddelde koersdoelstelling van $ 10,77 voor de komende 12 maanden.

Bottom Line

De herstructurering van GE blijft een work-in-progress, met enkele tekenen dat de ommekeer van Culp zijn intrede doet. Ondanks dit optimisme moeten beleggers er rekening mee houden dat de aandelen van GE slechts 3,5% hoger zijn dan de tijd dat Culp het bedrijf op 30 september 2018 overnam. Omdat er zoveel gebeurt bij GE, is het moeilijk om te concluderen wat voor soort bedrijf er uiteindelijk zal ontstaan ​​als alle herstructureringen en activa zijn verkocht. Om die redenen raden wij af GE-aandelen te kopen.

Investing.com

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.