Het moment om in te schrijven op obligatie Coty 4,75% 2026 in euro?

Het moment om in te schrijven op obligatie Coty 4,75% 2026 in euro?

Oblis  | 10.07.2020 08:41

Coty heeft een nieuwe algemeen directeur aangesteld. Zal zij op de lange termijn een gamechanger blijken voor deze mondiale gigant in schoonheidsproducten? Sommigen zullen er in geloven en geneigd zijn in te schrijven op de lening Coty 4,75% 2026 in euro, hoewel die de laatste dagen enkele procentpunten heeft moeten inboeten. De obligatie is namelijk beschikbaar aan 85,30% van de nominale waarde, dit komt neer op een rendement van circa 8%, wat in lijn ligt met de "B-" rating ("High yield" categorie) bij Standard & Poor's.

1

In een persbericht van Coty staat te lezen dat de innovatieve onderneemster Sue Nabi, oprichtster en algemeen directeur van Orveda, een productlijn voor luxeverzorging, heel wat erkenning geniet in de schoonheidsindustrie. Eerder was ze 20 jaar werkzaam bij de groep L'Oréal als hoofd van de "Worldwide" activiteiten van L'Oréal en Lancôme.

Ze zal Peter Harf opvolgen die ontheven is uit zijn functie van CEO.

"Sue Nabi staat gekend om haar niet aflatende revolutionaire en visionaire ideeën, haar uitzonderlijke creatieve geest wordt bejubeld in gans de beauty-industrie. Ik ben fier dat zij nu bereid is haar unieke gevoel voor inspiratie ten dienste te stellen van Coty", verklaarde Peter Harf.

De aankondiging kwam er enkele dagen nadat de mondiale reus in schoonheidsproducten besliste om met een cheque van 200 miljoen dollar een belang van 20% te nemen in de schoonheidslijn van Kim Kardashian West, reality tv-ster en tevens zakenvrouw en echtgenote van de rapper Kanye West. Kim Kardashian, die 300 miljoen volgers heeft op al haar social mediaplatformen, gaat haar business verder ontwikkelen met behulp van het netwerk van Coty.

In juni ondertekende Coty ook de overdracht van een meerderheidsparticipatie in hun 'professional beauty & hair'-tak aan de investeringsmaatschappij KKR (NYSE:KKR). Het gaat hier onder andere over de merken Wella en Clairol (haarproducten) en OPI (nagellak).

Met de vele merken die ze in portefeuille hebben legt Coty wereldwijd beslag op de nummer 1 positie op de parfummarkt (Marc Jacobs, Calvin Klein, Chloé...), de nummer 2 in het aantal producten (Wella, OPI...) die aan kapsalons verkocht worden en de nummer 3 in make-up (Bourjois, Rimmel...).

Uit de laatste jaarresultaten blijkt dat de onderneming vorig jaar een omzetcijfer van 9 miljard dollar behaalde. Hun beurskapitalisatie ligt rond 3,2 miljard dollar.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.