Kama-jaja-jippie-jippie-jeey!!

Kama-jaja-jippie-jippie-jeey!!

Fintessa  | 16.09.2020 15:56

Waar we vorige week nog een verkoopgolf zagen bij de technologiefondsen, lijken we deze week weer over te gaan naar het ‘normaal van 2020’. Beleggers hebben de rug gerecht. Ze hebben weer zin in tech waardoor deze techaandelen hun schouders weer onder de beurskoersen kunnen zetten. Hierdoor zagen we gisteren de Nasdaq met 1,2 procent stijgen, terwijl de Dow er ternauwernood een plusje uit wist te persen. Veel spektakel hoeven we vandaag niet te verwachten. Beleggers wachten namelijk op het rentebesluit van de Federal Reserve van vanavond. Geen nieuws lijkt daarbij goed nieuws nadat Powell drie weken geleden al de nieuwe strategie van de Fed bekendmaakte. Waarschijnlijk zal hij met de nieuwe inflatiedoelstelling nog eens extra benadrukken dat de rente nog zeer lang laag blijft en dat is wat beleggers vandaag de dag het allerliefst horen.

Minimaal net zo goed als tech, maar…

Overigens zijn het niet alleen de techaandelen die dit jaar ten volle van allerlei lockdown maatregelen hebben geprofiteerd. Veel thuiswerkers zijn aan het opruimen en klussen geslagen en hebben daar het vakantiegeld aan besteed. Niet voor niets staat Home Depot (NYSE:HD) dit jaar al 33 procent in de plus en Hornbach zelfs 70 procent. Als dat geen kama-jaja-jippie-jippie-jeey is…

Vanaf de dieptepunten in maart doen home improvement bedrijven het zelfs nog beter dan de Nasdaq! Ze hebben zelfs al nagenoeg de dip van de afgelopen weken goed gemaakt. Zat hier dan minder lucht in dan in de techaandelen? De tijd zal het leren. Maar waar de trends van het toegenomen thuiswerken, video vergaderen, e-commerce en dergelijke voor een groot gedeelte onomkeerbaar lijken, mag er wel een vraagteken worden geplaatst bij het thuisklussen. Laten we hopen dat eenieder volgend jaar zijn vakantiegeld weer aan een daadwerkelijke vakantie kan uitgeven.

IJzerertsprijs blijft stijgen

De aandelen van Rio Tinto stegen gisteren maar liefst 3 procent nadat J.P. Morgan en Barclays (NYSE:BCS) beiden hun adviezen voor het aandeel verhoogden. J.P. Morgan roemt daarbij de best-in-class balance sheet en het fraaie dividendrendement. Bij Barclays verwachten ze dat de ijzerertsprijs nog lang hoog zal blijven en dat terwijl de stijging van de ijzerertsprijs dit jaar zelfs de stijging van de goudprijs overtreft.

De aantrekkende vraag vanuit China en de malaise bij het Braziliaanse Vale (NYSE:VALE), dat noodgedwongen door Covid-19 mijnen moest sluiten, spelen Rio Tinto (LON:RIO), dat verreweg het grootste gedeelte van zijn winst behaald uit ijzererts, flink in de kaart. Gouden tijden voor de beleggers in Rio Tinto, nu nog een bestuur dat erfgoed van de Aboriginals beter beschermt…

Fintessa

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.

';