Koper – Na korte opleving terug in Fase IV

Koper – Na korte opleving terug in Fase IV

Marcel van Vliet  | 14.08.2019 09:30

Een vaak onderbelichte markt op de ‘watchlist’ voor de Quattro Stagioni Methode is die van koper. Opgravingen in het noorden van wat tegenwoordig bekend is als Irak, hebben aangetoond dat koper al werd gebruikt rond 8700 v.Chr. Andere opgravingen wijzen uit dat men in 5000 v.Chr. koper al smolt en isoleerde uit koperhoudende mineralen zoals malachiet en azuriet. Van de Sumeriërs en Egyptenaren is bekend dat zij rond 3000 v.Chr. koper smolten en gebruikten om brons te maken. Tot slot brengt deze korte geschiedenisles ons bij China. Ook in China was het gebruik van koper bekend en zijn er zeer hoogwaardige bronzen voorwerpen uit 1200 v.Chr. gevonden. (Bron: Wikipedia)

Tegenwoordig staat China bekend als één van de grootste, zo niet dé grootste importeur van ruwe koper. Dit maakt de prijs van koper, een graadmeter van de wereldwijde economie, omdat koper, niet alleen in de Chinese nieuwbouw en infrastructuur wordt gebruikt, maar omdat dit wereldwijd het geval is.

Er zijn verschillende beleggingsinstrumenten te gebruiken om in koper te handelen. De meeste verhandelde zijn de Futures, maar tegenwoordig vind je ook veel ETF’s en ook Bloomberg Copper (BCOMHG) is een markt waarop gehandeld kan worden. Omdat ik met de Quattro Stagioni Methode uitsluitend op CFD’s handel, beperk ik deze analyse echter tot de CFD van het Copper mini contract van vijf dollar.

CFD Copper $5 contract

Even leek het er op 19 juli op dat de weerstand die wordt gevormd door het ‘round number’ van 6,000 door de koers werd doorbroken, maar aan het einde van de week sloot de koers er alweer onder. Net als het niveau van 6,750 voldoet het ronde getal aan de criteria als bovengrens van een nieuwe Fase I, echter door het vele doorkruisen van de niveaus en doordat de koers op 2 augustus onder de potentiele ondergrens van 5,800 duikelde, blijft Fase IV vooralsnog geldig.

De stijging van gisteren, waarbij de koers weer eens door het 5,800 niveau ging, werd tot stilstand gebracht door de dynamische weerstand van de 21EMA. Het ziet er vandaag door de rode candle naar uit dat dit ook het geval zal blijven.

Wil je ook leren om via de QSM verschillende markten te kunnen ‘lezen’ en te kunnen handelen in op-, neer- en zijwaartse marktbewegingen? Investeer dan in de online cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ via Traders Trefpunt.nl.

Marcel van Vliet

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+