Maakt value investing een comeback?

Maakt value investing een comeback?

Cor Wijtvliet  | 19.11.2020 16:25

Value investing was bepaald geen bonanza in de afgelopen tien jaren. Aandelen bewogen amper en het rendement op obligaties was verwaarloosbaar. In dit jaar gingen groeiaandelen 25% de lucht in, maar value stocks tuimelden 7%. dat heeft zich vertaald in een PE voor de groei van 38X tegen value 17X.

De extreme waardering zou alleen al voldoende reden moeten zijn om uit groei te stappen en in value. Dankzij het op de markt komen van vaccins tegen Covid-19 zijn er nog meer goede redenen. De economische groei kan gaan versnellen en de bedrijfswinsten kunnen zomaar gaan verbeteren. De inflatie kan gaan stijgen en dat kan het rendement op obligaties verbeteren.

Daar komt nog bij dat de dominantie van Big Tech alle perken te buiten gaat. Dat moet wel tegenreacties oproepen. Dat leert de geschiedenis. Die leert trouwens ook dat in geval van extreme dominantie en extreme waarderingen er uiteindelijk niet zoveel nodig is om ze te laten tuimelen. Stemmingen kunnen razendsnel omslaan van uitzinnige euforie in even uitzinnige angstgevoelens. De heftige reacties op de beurzen kunnen wel eens een voorbode zijn van meer onheil voor groeiaandelen.

Dat is absoluut geen zekerheid. Het is nog volstrekt onduidelijk wat de lange termijneffecten van Covid-19 zijn voor 'value bedrijven'.

Cor Wijtvliet

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.

';