Marktbeeld 10 juli 2020

Marktbeeld 10 juli 2020

Beursbox.nl  | 10.07.2020 08:43

  • In België zijn de Corona besmettingen bijna over en daarom heeft de Belgische regering besloten dat de maatregelen verscherpt moeten worden…
  • In De VS is door het hoogste gerecht besloten dat een president niet boven de wet staat. Het besluit is echter zo genomen dat de huidige president er voor de verkiezingen geen last van zal hebben. De zaak is namelijk naar een lagere rechter terugverwezen.
  • Vandaag gaat de VS bekend maken welke import tarieven tegen Frankrijk ingesteld zullen worden. Frankrijk heeft namelijk een digitale belasting ingevoerd die vooral de Amerikaanse Internet reuzen treft.
  • ING (AS:INGA) bank gaat in Nederland een kwart van haar kantoren sluiten. Er komen bijna geen klanten meer.
  • Het Duitse Wirecard (DE:WDIG) wordt nu ook verdacht van witwassen. Er waren al eerdere andere verdenkingen over de bedrijfsvoering. Men wilde heel erg graag heel snel groeien en toen dat ‘gewoon’ niet lukte is er gegrepen naar andere middelen. Het doel heiligde de middelen.
  • In de VS is veel van de noodsteun aan kleine bedrijven terecht gekomen bij zowel de familie en vrienden van de president alsmede bij veel bedrijven van congresleden en vrienden en familie van congresleden. Eerste onderzoeken door journalisten hebben al wat vragen opgeroepen over de aangevraagde steun.
  • De goud/zilver ratio is nu 96,7. Ik kan me niet herinneren ooit een hoger getal op dat vlak gezien te hebben.
  • In de VS wordt nu toch een nieuwe steunronde voor de financiële Corona slechtoffers voorbereid. Hopelijk doen ze het beter dan de eerste keer, want de hulp kwam laat en kwam heel vaak bij de verkeerden terecht. Zonder extra hulp worden er miljoenen huisuitzettingen verwacht die in Michigan al op 15 juli kunnen beginnen. De gouverneur heeft al laten weten dat er 50 miljoen dollar beschikbaar is, maar niemand weet nog hoe steun aan te vragen is. Huurbazen kunnen 90% van de huur krijgen, als ze dan maar niet de huurder uitzetten. 50 miljoen lijkt daar een wat klein bedrag voor.
  • Nu de VS de deuren sluit voor buitenlands talent trekken Nederlandse IT bedrijven aan die experts.

Beursbox.nl

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.