Netflix – Three Bar Candlestick Setup op daggrafiek

Netflix – Three Bar Candlestick Setup op daggrafiek

Traders Trefpunt  | 14.01.2021 11:18

Na mijn blog voor Traders Trefpunt over La Casa de Papel in augustus 2019, kan het wel duidelijk zijn dat ik mij in mijn vrije tijd graag bezig hou met bingewatchen via Netflix (NASDAQ:NFLX). Op dit moment ben ik ver gevorderd in de spannende Deens-Zweedse politieserie Bron uit 2015. Toen dus gisteren nabeurs mijn aandelen screener een mogelijkheid voor een trade in het aandeel Netflix opperde, was de keus voor een technische analyse voor dit aandeel snel gemaakt.

Het eerste dat ik altijd doe voordat ik een aandeel analyseer, is kijken wat de analisten in dienst van de institutionele beleggers er van vinden en wat het gemiddeld koersdoel is dat is bepaald. In dit geval adviseerden de analisten van Cowen & Co op 8 januari het aandeel te kopen en de analisten van Credit Suisse adviseerden gisteren het aandeel in de portefeuille te houden. Het gemiddeld koersdoel is hierdoor bepaald op $574.05.
Aandeel Netflix
Het opwaartse trendkanaal waarin de koers zich tot 5 januari bevond, is eind verleden week doorbroken en ook het horizontaal lopende 50 moving average moest eraan geloven. Dit resulteerde eergisteren in een pinbar candlestick, die de middelste candle vormde van een zogenaamde three bar candlestick setup.

De candle van gisteren kan op twee manieren worden geïnterpreteerd. Hij kan worden geïnterpreteerd als last kiss van de onderlijn van het trendkanaal en de neerwaartse trendlijn voor de korte termijn, óf als de bevestigende candle van de three bar setup. Wanneer dit laatste het geval blijkt en er wordt ingestapt op het niveau van $513.80, dan is met de stop loss order op $482 een Risico/Rendement verhouding van 1:2 nagenoeg mogelijk. Met het koersdoel, het opwaarts trendkanaal en het karakter van aandelen in het achterhoofd is de waarschijnlijkheid hiervoor groter dan dat de koers daalt. Maar je weet maar nooit.

noot: Technische Analyse (TA) is het belangrijkste onderdeel van het Trading van A tot Z programma van Traders Trefpunt.

Traders Trefpunt

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.