Nieuwe obligatie Daimler 2,625% in coupures van 1.000 euro onder pari verkrijgbaar

Nieuwe obligatie Daimler 2,625% in coupures van 1.000 euro onder pari verkrijgbaar

Oblis  | 02.04.2020 13:04

Beleggers op zoek naar rendement op hun spaargeld die er het volste vertrouwen in hebben dat de Duitse autoreus Daimler (DE:DAIGn) aan zijn verplichtingen kan voldoen, mogen eens kijken naar de aantrekkelijke nieuwe obligatie die dit bedrijf op de markt heeft gebracht. Deze lening is verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro.

De jongste dagen kwamen er heel wat nieuwe obligaties naar de primaire obligatiemarkt. Deze markt heeft zodoende een nieuw elan gevonden, wat ook blijkt uit de stijging van de geboden coupons. Iets wat door de beleggers uiteraard alleen maar wordt toegejuicht.

Dinsdag was het dus de beurt aan de Duitse autoreus Daimler om 1,50 miljard euro te komen ophalen.

Dit bedrijf, dat onder andere de merken Mercedes, Smart en Maybach commercialiseert, moest bij de nieuwe emissie een rendement van 2,625% bieden om de beleggers over de brug te halen.

Een dergelijk hoge vergoeding was tot voor enkele weken nauwelijks denkbaar voor een emittent van het kaliber van Daimler.

Verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro is ze ook voor particulieren toegankelijk. De koers van deze lening met een looptijd van 5 jaar noteert iets onder pari.

Met een rating BBB+ bij Standard & Poor’s is dit bedrijf met hoofdzetel in Stuttgart een vaste klant op de obligatiemarkten. Iets meer dan de helft van de uitstaande schulden bestaat uit obligaties.

Daimler heeft geen behoefte aan staatssteun

De Covid-19 crisis heeft uiteraard grote gevolgen voor de autosector. De Europese fabrieken van Daimler zijn momenteel gesloten, terwijl die in China heropend werden.

Op een persontmoeting in Duitsland enkele dagen geleden verklaarde CEO Ola Kallenius dat Daimler in staat mag worden geacht om deze moeilijke periode te overbruggen zonder hulp van de Duitse staat.

Wereldwijd haalde het bedrijf voor het uitbreken van de crisis heel wat bestellingen binnen. Daimler staat volgens de CEO dan ook voortdurend in contact met zijn leveranciers. Kallenius herhaalde dat er tot dusver geen financiële problemen werden gemeld.

Hij voegde daar nog aan toe dat de meeste concessiehouders opnieuw geopend zijn en dat er dagelijks nieuwe klanten over de vloer komen. De vraag stijgt, zodat de topman optimistisch blijft.

Deze geruststellende verklaringen moeten gezien worden tegen de achtergrond van het tegenvallende boekjaar 2019. Dat jaar werd afgesloten met een lagere nettowinst van 2,70 miljard euro en dit ondanks een lichte stijging van de omzet tot 172,70 miljard euro. In totaal werden 2,40 miljoen voertuigen verkocht.  

Op het vlak van elektrische wagens heeft Daimler enige achterstand opgelopen, waarbij nogal wat technische problemen opdoken bij de motoren. Bovendien was het bedrijf ook betrokken bij het gesjoemel rond de uitstoot bij dieselwagens.

In november kondigde Daimler een programma aan om de kosten te drukken, waarbij vooral Mercedes werd geviseerd. Het programma behelsde onder andere het schrappen van 10.000 jobs, een forse vermindering van het dividend, het stopzetten van de productie van bepaalde modellen en de aankondiging van verschillende nieuwe elektrische modellen.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.