Nieuwe obligatie Hyundai in coupures van 2.000 dollar biedt een coupon van 5,75% g

Nieuwe obligatie Hyundai in coupures van 2.000 dollar biedt een coupon van 5,75% g

Oblis  | 06.04.2020 14:11

Hyundai Capital America, een dochter van het gelijknamig Zuid-Koreaans conglomeraat, heeft via de emissie van 3 nieuwe obligaties op de primaire markt in totaal 1,90 miljard dollar opgehaald.

Onze blik viel op de obligatie met een looptijd van 3 jaar en een coupon van 5,75%. Vanwege de relatief korte looptijd is deze obligatie in mindere mate blootgesteld aan schommelingen in de langetermijnrente.

Opgenomen in onze selectie heeft deze obligatie een rating BBB+ (Investment Grade) bij Standard & Poor’s. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar is ze ook voor het grote publiek toegankelijk.

1

Wat moeten we weten van Hyundai Capital America ?

Hyundai Capital America, met hoofdzetel in het Californische Irvine, is een financieringsgroep die de belangen van de moedermaatschappij op de Amerikaanse markt behartigt.

Ze levert onder andere de financiële dienstverlening aan de concessiehouders van Hyundai, Kia en Genesis (het luxemerk van de groep) in de Verenigde Staten en aan de klanten van deze merken.

Hyundai Capital America financiert onder andere de inrichting van de verkooppunten en de opbouw van de voorraden. Via haar netwerk krijgen de klanten ook oplossingen wat betreft financiering en leasing aangeboden.

Als grootste en oudste dochter van het Zuid-Amerikaans conglomeraat telt Hyundai Capital America ongeveer 1,70 miljoen klanten. Tevens worden 1.600 concessiehouders bediend.

Verkopen staan onder druk

Zoals ook de andere spelers op de automarkt wordt ook Hyundai geconfronteerd met tegenvallende marktomstandigheden.

Tegen die achtergrond zag de constructeur zijn verkopen in maart met meer dan 40% dalen. Van de merken Hyundai Santa Fe, Tucson, Elantra, Kona, Venue, Accent en Genesis G70 werden nog maar 35.118 stuks verkocht, tegenover 61.177 in dezelfde periode een jaar eerder.

In een mededeling bevestigde Randy Parker, als vice-president belast met de Amerikaanse markt, dat alles in het werk zal gesteld worden om het bedrijf op het juiste spoor te houden. Op de eerste plaats staat daarbij de veiligheid van de werknemers, de concessiehouders en de klanten centraal.

Parker kon uiteraard alleen maar toegeven dat de situatie moeilijk is, maar beloofde alles in het werk te stellen om opnieuw met groei aan te knopen.

Voorwaarden voor afbetaling worden versoepeld

In het kader van de strijd tegen het Coronavirus heeft het bedrijf verschillende maatregelen genomen naar de klanten toe, onder andere wat betreft een versoepeling van de voorwaarden voor afbetaling.  

Hyundai Capital America staat zijn klanten bijvoorbeeld onder bepaalde voorwaarden een uitstel van 3 maanden op de maandelijkse afbetalingen toe.   

Nieuwe klanten krijgen zelfs 6 maanden uitstel voor alle nieuwe wagens die via een concessiehouder van Hyundai worden gefinancierd.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.