Nieuwe obligatie Mercialys 4,625% 2027 in euro doet het goed en blijft beschikbaar

Nieuwe obligatie Mercialys 4,625% 2027 in euro doet het goed en blijft beschikbaar

Oblis  | 02.07.2020 08:28

Mercialys, een vastgoedgroep die gespecialiseerd is in winkelcentra, heeft met succes een lening geplaatst met een looptijd van zeven jaar. De obligatie met een coupon van 4,625% kan op de secundaire markt aan 99,50% van de nominale waarde aangekocht worden, wat overeenkomt met een rendement van 4,71%.

Deze nieuwe emissie wordt niet opgevolgd door de belangrijkste agentschappen zoals Moody's, Standard & Poor's en Fitch Ratings.

De operatie werd uitgeschreven om te voldoen aan de algemene noden van de immogroep en om hun schulden terug te betalen. Daarom ook dat Mercialys een gedeeltelijk terugkoopbod heeft uitgebracht op een obligatie ter waarde van 750 miljoen euro die in maart 2023 verloopt.

Over Mercialys

Mercialys is één van de grootste Franse vastgoedbedrijven die zich exclusief bezighouden met winkelcentra en handelszaken in de binnenstad.

Op 31 december 2019 had Mercialys 2.144 huurcontracten in portefeuille, goed voor een jaarlijks huurbedrag van 180,6 miljoen euro. Met al hun vastgoedactiva, die een geschatte waarde hebben van 3,6 miljard euro, beschikken ze over een bruto verhuurbare oppervlakte van 844.000 vierkante meter.

De onderneming valt onder het Franse regime van een SIIC (société d’investissements immobiliers cotée; vergelijkbaar met een GVV, Gereglementeerde Vastgoedvennootschap, nvdr). Dit speciale statuut houdt in dat de inkomsten- en meerwaardebelastingen niet van toepassing zijn op de SIIC zelf, maar wel rechstreeks op de aandeelhouders. In ruil voor dit speciale regime is de vennootschap wel verplicht de opbrengst te herverdelen. Ze moet namelijk minstens 95% van de geïnde huurgelden en 70% van de gerealiseerde meerwaarden terugstorten aan de aandeelhouders. Deze laatste zijn dan wel verplicht belastingen te betalen op de dividenden.

Mercialys staat genoteerd op Euronext (PA:ENX) Parijs met een beurskapitalisatie van 672 miljoen euro.

Net als Klepierre en Unibail-Rodamco (AS:URW) kreeg ook Mercialys af te rekenen met de gevolgen van de Covid-19 lockdownmaatregelen. Ze benadrukken dat tijdens de pandemie, van 15 maart tot 11 mei 2020, hun shopping centra en winkels in de binnenstad actief zijn kunnen blijven, ze profiteerden maximaal van het feit dat die winkels heel verscheiden zijn en allen inspelen op de dagelijkse behoeften. De handelszaken die mochten open blijven waren goed voor 40% van de totale verhuuroppervlakte van het bedrijf. Toen op 11 mei 2020 in Frankrijk álle winkels mochten heropenen was 97% van hun totale verhuuroppervlakte terug in gebruik.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.