Nieuwe obligatie Simon Property Group 2,65% 2030 in dollar is in goede doen, maar

Nieuwe obligatie Simon Property Group 2,65% 2030 in dollar is in goede doen, maar

Oblis  | 09.07.2020 08:31

De obligatie Simon Property Group 2,65% 2030, genoemd naar de grootste eigenaar en beheerder van winkelcentra in de VS, boekt vooruitgang bij de eerste verhandelingen op de secundaire markt. Toch blijft ze beschikbaar onder pari aan 99,86% van de nominale waarde.

Dit brengt de belegger bijgevolg een rendement op van 2,67%. De lening is beschikbaar in coupures van 2.000 dollar en heeft geen rating bij Standard & Poor's.

Simon Property Group heeft eigenlijk twee nieuwe obligaties op zeer lange termijn geplaatst, want naast hun obligatie 2030 hebben ze ook fondsen opgehaald met een vervaldag in 2050.

1

Het succes van de operatie komt er deels door de uiterst soepele monetaire politiek van de Amerikaanse Federal Reserve, maar dat de vastgoedgroep zich met zulke langlopende leningen kan financieren is echter ook een bewijs van het vertrouwen dat de schuldeisers hebben in de lange-termijnvooruitzichten van de onderneming.

Meer dan 200 shoppingcentra in de VS

Het naar hen genoemde bedrijf werd in 1993 opgericht door de drie broers Simon en is als eigenaar, ontwikkelaar en beheerder een specialist in immobiliën in de Verenigde Staten. Concreet gaat het vooral om regionale winkelcentra, premium outlets en fabriekswinkels.

In hun thuisland is Simon Property een sectorleider met meer dan 200 shoppingcentra ('malls') in portefeuille. Momenteel zijn 199 van de 204 centra die het vastgoedbedrijf bezit in de VS heropend, nadat ze door de Covid-19 pandemie dicht moesten. Die vertegenwoordigen ongeveer 95% van de netto operationele inkomsten.

Over de grenzen is de op Wall Street (beurskapitalisatie van 20 miljard dollar) genoteerde groep zowel actief in Azië als op het Europese vasteland, dit via een grote participatie (meer dan 20%) in Klépierre, een belangrijke speler op de vastgoedmarkt van winkelcentra op het oude continent.

Qua resultaten blijkt uit de recentste jaargegevens van de in Indianapolis gevestigde onderneming dat zij vorig jaar een omzet van 5,76 miljard dollar lieten optekenen en een winst van 2,10 miljard.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.