Obligatie Airbus 2,375% 2032 nog steeds beschikbaar in de buurt van pari

Obligatie Airbus 2,375% 2032 nog steeds beschikbaar in de buurt van pari

Oblis  | 02.04.2020 08:05

De Airbus (PA:AIR) lening met een looptijd van twaalf jaar is gewild op de secundaire markt. De koers van de obligatie blijft nog in de buurt van de 100%, maar vergeleken met de emissieprijs van 98,993% gaat ze wel in de hoogte. Momenteel kan ze gekocht worden aan 100,5%, dit komt neer op een rendement van 2,327% op basis van een looptijd tot 7 april 2032 en een coupon van 2,375%.

Via deze lening kon de Europese vliegtuigfabrikant 1 miljard euro verzamelen. Daarnaast hebben ze ook nog twee andere, nieuwe obligatiebonnen geplaatst, de ene op 5 jaar (coupon van 1,625%) en de andere op 8 jaar (coupon van 2%). U vindt die terug in onze selectie.

Airbus is ook één van die "Investment grade" emittenten die dankzij het monetaire beleid van de centrale banken profiteren van de gunstige marktvoorwaarden om zo veel mogelijk liquide middelen te vergaren.

De operatie van Airbus komt er nadat S&P eind maart de 'A+' rating (Investment grade) van Airbus op hun watchlist plaatste voor een mogelijke ratingverlaging, dit ten gevolge van de coronacrisis die zou kunnen wegen op de liquiditeiten van de vliegtuigbouwer. Het agentschap verwacht dat alles zich in het derde kwartaal van dit jaar zal normaliseren voor het bedrijf, zelfs al zou het aantal vliegtuigleveringen onder het niveau van vorig jaar blijven.

Als Europese reus in de luchtvaartsector rivaliseert Airbus op mondiaal niveau met het Amerikaanse Boeing (NYSE:BA). De constructeur biedt een gamma vliegtuigtoestellen aan van 100 tot meer dan 600 zitjes, zoals bij voorbeeld de A320neo - de bestseller in de geschiedenis van de luchtvaart -, of de A330 en de iconische A380. Ze bouwen ook helicopters en materiaal voor defensie en voor de ruimtevaart.

Airbus, dat meer dan 57 000 mensen tewerkstelt over heel de wereld, beschikt over voor 100% geïntegreerde dochterondernemingen, centra voor vorming en engineering, en wereldwijd meer dan 150 contactbureaus bij hun bedrijven. De vliegtuigbouwer heeft industriële samenwerkingen lopen en partnerships met grote bedrijven over heel de wereld, en ze beschikken ook over een wereldwijd netwerk van circa 7 700 leveranciers.

Op basis van hun recentste jaargegevens stellen we vast dat Airbus vorig jaar een omzet van 70,5 miljard euro behaalde en een exploitatieresultaat van 6,9 miljard. Hun beurskapitalisatie ligt in de buurt van 41 miljard euro.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.