Obligatie Chemours 4% 2026 te koop onder pari

Obligatie Chemours 4% 2026 te koop onder pari

Oblis  | 26.06.2020 08:33

De obligatie Chemours (NYSE:CC) 4% 2026 kan onder pari gekocht worden aan ongeveer 89% van de nominale waarde, wat een rendement van 6% geeft. Dit ligt in lijn met de "B" rating ("High yield") bij Standard & Poor's. De lening van dit Amerikaanse chemiebedrijf heeft hiermee wel terug aangeknoopt met haar niveau van voor de Covid-19 crisis. Tijdens de epidemie was de koers tot op 64% van de nominale waarde weggezakt.

1

Chemours, een specialist in titaniumtechnologie, gefluoreerde producten en chemische oplossingen, heeft met deze obligatiebon 450 miljoen euro opgehaald. Zoals wel vaker het geval is bij emissies met een hoog rendement, heeft ook hier de emittent zich het recht voorbehouden om de lening vervroegd terug te betalen, namelijk in 2021 aan 103% van de nominale waarde (bekijk de obligatiefiche voor meer details hieromtrent).

Chemours ontstond in 2015 als een spin-off van het bedrijf DuPont Nemours, dat reeds 200 jaar ervaring heeft in de sector. De naam Chemours weerspiegelt de connectie die de groep heeft met de chemie als wetenschap in combinatie met de historische familienaam Nemours.

Chemours is de uitvinder van Teflon, een fluorpolymeer dat vandaag veel gebruikt wordt in kookgerei (anti-kleef eigenschappen), maar ook in textiel (dat daardoor waterafstotend en aangroeiwerend wordt), communicatiekabels, auto-onderdelen en de luchtvaart.

Naast Teflon heeft de groep nog heel wat andere producten ontwikkeld die we terugvinden in plastic en kleding, koelingssystemen en airco, mijnbouw, en verder nog in allerlei activiteiten die gelieerd zijn aan industriële productie.

Andere merknamen die ze commercialiseren zijn bij voorbeeld Ti-Pure (kleurpigmenten voor de kleding-, plastic- en laminaatmarkt), Krytox (high performance smeermiddelen), Viton (rubberen afdichtingen, uurwerkbandjes en andere draagbare, elektronische accessoires), Opteon (koudemiddelen), Freon (koelvloeistoffen) en Nafion. In 2019 haalde Chemours de lijst van Newsweek waarop de bedrijven met de meeste verantwoordelijkheidszin in de Verenigde Staten staan.

Vorig jaar realiseerde de in Delaware (VS) gevestigde groep een omzet van 5,5 miljard dollar met momenteel een beurskapitalisatie op Wall Street van circa 2,5 miljard dollar. Het bedrijf stelt ongeveer 7.000 mensen tewerk verspreid over 30 productiesites van waaruit ze bijna 3.700 klanten bedienen in meer dan 120 landen.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.