Obligatie Mahle GmbH 2,375% 2020 per 1.000 euro bereikt weer pari

Obligatie Mahle GmbH 2,375% 2020 per 1.000 euro bereikt weer pari

Oblis  | 25.06.2020 09:21

De obligatie 2,375% 2020 van Mahle GmbH, een toeleverancier voor de automobielsector, wordt op de secundaire markt dichtbij pari verhandeld. Dit komt op een rendement van 2,31% voor deze lening die in coupures van 1.000 euro is uitgegeven en die geen rating heeft bij Standard & Poor's. Begin maart, vóór de Covid-19 pandemie, stond dit schuldpapier nog aan ongeveer 103% genoteerd.

1

Mahle GmbH produceert systemen voor verbrandingsmotoren en motorrandapparatuur. Het bedrijf biedt zowel zuigersystemen aan als cylinderonderdelen, kleptreinen, luchtbeheersingssystemen, systemen voor vloeistoffenbeheer, sportmotoren, speciale motoren en allerlei andere kleine motoronderdelen. Hiermee is de Duitse groep wereldwijd één van de belangrijkste leveranciers van onderdelen voor verbrandingsmotoren, en één van de dertig grootste toeleveranciers voor de automobielsector (airco's, luchtfilters enz.). Logischerwijs kunnen hun producten zowat overal ter wereld in de auto-industrie gebruikt worden. 

Hun producten komen zowel op de markt van de originele uitrusting (original equipment) als op die van de losse onderdelen (via hun merken Mahle Original, Knecht, Behr of Brain Bee).

Verder is de groep ook aanwezig in de sectoren van de mobiliteit van de toekomst (E-Mobility), vrachtwagens, machines voor de bouw, onderdelen voor moto's en boten enz.

Het in 1920 opgerichte bedrijf heeft vanzelfsprekend ook de schokgolf gevoeld die ontstond door de coronapandemie. In een persbericht van begin april sprak de CEO van de groep, Jörg Stratmann, geruststellende woorden: het bedrijf kan op "een gezonde financiële positie" buigen om de crisis te overbruggen.

Uit de laatst beschikbare jaargegevens blijkt dat Mahle in 2019 een omzetcijfer van 12 miljard euro behaalde waarbij ze een bruto operationeel overschot van 712 miljoen euro konden voorleggen, en dit na een jaar waarin ze voor 751 miljoen investeringen afrondden. De groep telt 77.000 werknemers en is in meer dan 30 landen aanwezig met in totaal 160 productiesites. Verder beschikkken ze over 16 grote R&D centra die zowat over heel de wereld verspreid zijn (Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Verenigde Staten, India, Japan...) en waar 6.100 ingenieurs en technici werken aan innovatieve oplossingen voor de mobiliteit van de toekomst.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.