Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis  | 29.06.2020 08:21

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire markt. Sommige daarvan kunnen redelijk snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u terug in onze selectie.

VERTICAL MIDCO GMBH | VERTICAL HOLDCO GMBH | VERTICAL US NEWCO – Deze drie emittenten worden op de primaire markt verwacht in het kader van de overname van thyssenkrupp Elevator, de afdeling "Liften" van het Duitse conglomeraat thyssenkrupp, voor 17,2 miljard euro. De koper is een consortium van de private equity firma's Cinven en Advent International. De drie onderafdelingen worden zowel verwacht in het schuldensegment van euro als van dollar. De roadshows startten op 24 juni en zullen op 1 juli afgesloten worden. De nieuwe obligaties hebben een "High yield" notering en een looptijd tussen 7 en 8 jaar. Terwijl we dit schrijven zijn de andere voorwaarden (coupon, emissieprijs, rendement...)  nog niet vastgelegd.

TAKEDA PHARMACEUTICAL – Het grootste Japanse farmaceutisch bedrijf Takeda (T:4502) Pharmaceutical wordt in het "Investment grade" segment verwacht met een emissie in verschillende schijven, in zowel euro als dollar. De groep wil zich in dollar op heel lange termijn financieren, want de looptijden van de leningen zouden tussen 10 en 40 jaar liggen. Voor de nieuwe effecten in euro liggen de vervaldagen minder ver in de toekomst, ze zouden uitkomen in een vork tussen 7 en 20 jaar.

PVH (NYSE:PVH) CORP – Met een "Baa3" rating bij Moody's en dus eveneens in de "Investment grade" categorie zou de Amerikaanse groep PVH, het moederhuis van de merken Tommy Hilfiger en Calvin Klein, gedurende de volgende uren de beleggers moeten aanspreken voor een lening in dollar waarvan de waarde tussen 500 miljoen en één miljard zou liggen. Momenteel zijn er weinig andere details voor handen.

DEDALUS – Volgens bronnen op de marktvloer plant Dedalus, een industriële groep die gespecialiseerd is in software voor de gezondheidssector, de emissie van een obligatielening. De opgehaalde fondsen zouden moeten dienen om de overname te financieren van een deel van de HealthCare activiteiten van Agfa-Gevaert met een ondernemingswaarde van 975 miljoen euro. De aankoop, die begin dit jaar werd aangekondigd, werd op 5 mei afgerond.

WOLTERS KLUWER – Het Nederlandse, professionele uitgeversbedrijf Wolters Kluwer (AS:WLSNc) is de markt opgegaan met een nieuwe obligatie die loopt tot 3 juli 2030. Met respectievelijke ratings van "Baa1" en "BBB+" bevindt de lening zich zowel bij Moody's als bij Standard & Poor's in de "Investment grade" categorie. Tot op heden zijn nog geen andere parameters bekend, we hebben het dan over het gewilde bedrag, de coupon, de emissieprijs en dus ook het rendement bij emissie.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.