Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis  | 06.07.2020 09:04

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u terug in onze selectie.

HENNES & MAURITZ (H&M) - Net als andere kledingverdelers die getroffen zijn door de coronapandemie zou ook H&M op het punt staan zich te laten financieren op de obligatiemarkt. Doel van de operatie: de balanspost "liquiditeiten" consolideren. Meer specifiek, de keten van kledingwinkels is bezig met de emissie van een obligatie in euro. Indien de operatie tot een goed einde komt, zou dat de eerste (of inaugurele) lening zijn van het Zweedse bedrijf.

INEOS - Na de recente bekendmaking van de overname van de petrochemische activiteiten van oliegigant BP (LON:BP) wordt deze gediversifieerde chemiegroep op de obligatiemarkt verwacht. Deze activiteiten, die hun toepassing vinden in de productie van plastic, zijn verkocht voor een bedrag van 5 miljard dollar. Bronnen op de marktvloer geven aan dat Ineos deze som wil financieren via schuldpapier ter waarde van 4 miljard dollar. Ineos, dat geen onbekende is op de obligatiemarkt, heeft een "BB+" rating in de "High yield" categorie bij Standard & Poor's.

GE CAPITAL - General Electric Capital (NYSE:GE Capital), een dochter van het Amerikaanse conglomeraat General Electric, dat de financiële diensten van de groep regelt, zou dan weer uitpakken met een obligatie in euro in meerdere schijven. De eerste obligatie zou een looptijd van zes jaar hebben en de tweede één van negen jaar. Meer nieuws is er tot op heden niet.

DP World - Volgens marktbronnen zou DP World, dat nog maar heel recent schuldpapier in dollar heeft uitgegeven, erover denken een achtergestelde perpetual in euro te plaatsen. Die obligatie zou gedurende de eerste zes jaar een vaste coupon hebben. De onderneming is de derde grootste havenuitbater ter wereld. Het is tevens een dochteronderneming van Dubai World, een participatiemaatschappij die eigendom is van de overheid van Dubai.

SAMHALLSBYGGNADSBOLAGET I NORDEN AB - Deze Zweedse immobiliëngroep met de bijna onuitspreekbare naam staat al verder. Ze willen een lening in Zweedse kroon uitgeven ter waarde van 300 miljoen (+/- 28,7 miljoen euro) met vervaldag op 6 september 2023. De emissieprijs is niet gekend, maar de coupon zou overeenkomen met de 3-maands Stibor rentevoet verhoogd met een opslag van 1,15%. De Stibor rentevoet is eigenlijk de "Stockholm Interbank Offered Rate", of de Zweedse interbancaire rentevoet. Samhallsbyggnadsbolaget i Norden AB heeft een "BBB-" rating in de "Investment grade" categorie bij Standard & Poor's.

1

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.