Overzicht van de verwachte, nieuwe obligatie-uitgiftes

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligatie-uitgiftes

Oblis  | 06.04.2020 08:31

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt, waar het de laatste dagen een drukte van jewelste was. Sommige daarvan zouden dus wel eens snel kunnen afgerond zijn.

PROXIMUS – Voor de financiering van hun investeringen in glasvezel wordt de Belgische telecomoperator op de primaire markt verwacht. Op 31 maart deed de groep zijn nieuwe strategie uit de doeken waarbij ze versneld willen overgaan tot de inzet van glasvezelkabel in België. Voor dit plan wordt "een aanzienlijke toename van de financieringsnoden verwacht voor de periode 2020-2025". Deze financiering zal gebeuren door een verhoging van de totale schuld tot 600 miljoen euro, mét behoud van hoge kredietratings, was bij Proximus (BR:PROX) te horen. De groep heeft een rating van "A" bij S&P en "A1" bij Moody's. Verdere details zijn nog niet voor handen.

RED ELECTRICA – We weten al iets meer details over hoeveel Red Electrica wil ophalen. Het bedrijf dat voor het beheer zorgt van het transportnetwerk voor hoogspanningselektriciteit in Spanje hoopt 350 miljoen euro binnen te halen dat ten laatste op 14 april 2025 moet terugbetaald zijn. S&P kende de operatie een voorlopige "BBB+" rating toe ("Investment grade" dus).

LEASEPLAN – Ook de specialist in de verhuur van voertuigen op lange termijn is van zins een schuld op 5 jaar uit te geven via een lening die waarschijnlijk tussen de 500 miljoen en één miljard euro zal liggen. De eerste beschikbare ratings maken gewag van een lening met een notering onderaan de "Investment grade" ladder: "Baa1" bij Moody's, "BBB-" bij Standard & Poor's en "BBB+" bij Fitch.

GRENKE FINANCE – Grenke Finance wil een schuld in euro ophalen met een looptijd van 5 jaar (vervaldag juli 2025). De roadshows startten op 2 april. Grenke bestaat al 40 jaar en biedt een brede waaier diensten aan: leasing, factoring, verhuur en financiering van computermateriaal... Het bedrijf dat de ganse Europese markt bestrijkt is een expert in de financiering van KMO's.

LONZA – De op til zijnde operatie bij Lonza, de Zwitserse toeleverancier voor de farmaceutische industrie, is in Zwitserse frank genoteerd. Afgaand op de beschikbare marktinformatie ligt de vervaldag van de lening van deze groep uit Basel op 28 april 2023, met een coupon van 1%. De obligatie, die werd uitgegeven door de afdeling Lonza Swiss Finance AG, heeft een "BBB+" rating bij Standard & Poor's.

1

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.