Pfizer Inc. – Toch maar wachten op de last kiss

Pfizer Inc. – Toch maar wachten op de last kiss

Traders Trefpunt  | 03.12.2020 10:30

Na de wereldwijde vraag naar een corona vaccin en wel ASAP is het niet verwonderlijk dat de analisten van de institutionele beleggingsmaatschappijen en hedgefunds hun aandacht richten op de sector Healthcare en met name de sub sectoren Farmacie, Biotechnologie en medisch onderzoek.
 
Zo kwamen vanochtend de analisten van RBC Capital Markets met het advies om het aandeel Pfizer (NYSE:PFE) alsnog te kopen. Naar mijn bescheiden mening is dit nu al te laat, maar ‘Price is never too high to buy’ is daarentegen wel een bekend gezegde binnen het trend following.
 
De analisten van Goldman Sachs (NYSE:GS) en Barclays (NYSE:BCS) Capital adviseerden het aandeel in de portefeuille te houden. Het gemiddeld koersdoel komt met deze adviezen op 43.22 dollar. Het is opmerkelijk dat dit in verhouding tot de verwachte omzet, begin november nog 45.71 dollar was.
Aandeel Pfizer Inc.
Op een enkele uitschieter na, beweegt de koers op de daggrafiek zich al sinds eind juli binnen een trading range tussen de grofweg 35 en 39 dollar. Na het nieuws van de release van het vaccin op 9 november is de koers slechts nog binnen de grenzen van de range geweest om het 50 moving average te testen. Afgelopen dinsdag, op de eerste handelsdag van de nieuwe maand, brak de koers door de weerstand van 39 dollar om vervolgens gisteren met een pinbar candlestick setup in tegenovergestelde richting te sluiten.
 
Ook deze pinbar candlestick setup zal weer door veel swing traders worden benut. Niet in de laatste plaats omdat deze zich in de nabijheid van het year high op 41.99 dollar heeft gevormd. Dit nieuwe hoogste punt zal ook nog eens door traders die handelen op prijspatronen als double top prijspatroon worden geïnterpreteerd. In dit geval zal het daarom vanuit technisch.

Op een enkele uitschieter na, beweegt de koers op de daggrafiek zich al sinds eind juli binnen een trading range tussen de grofweg 35 en 39 dollar. Na het nieuws van de release van het vaccin op 9 november is de koers slechts nog binnen de grenzen van de range geweest om het 50 moving average te testen. Afgelopen dinsdag, op de eerste handelsdag van de nieuwe maand, brak de koers door de weerstand van 39 dollar om vervolgens gisteren met een pinbar candlestick setup in tegenovergestelde richting te sluiten.
 
Ook deze pinbar candlestick setup zal weer door veel swing traders worden benut. Niet in de laatste plaats omdat deze zich in de nabijheid van het year high op 41.99 dollar heeft gevormd. Dit nieuwe hoogste punt zal ook nog eens door traders die handelen op prijspatronen als double top prijspatroon worden geïnterpreteerd. In dit geval zal het daarom vanuit technisch¹ oogpunt lonen om de re-test, of last kiss van het 39 dollar niveau af te wachten.

¹ Technische Analyse  (TA) is een belangrijk  onderdeel van het Trading van A tot Z programma van Traders Trefpunt.

Traders Trefpunt

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
ton knijnenburg
ton knijnenburg

Prima analyse. Het gaat altijd om risk reward verhoudingen als je nuchter kijkt, dus zonder emotie van het moment.We willen verdienen geen gelijk of ongelijk hebben.Het zelfde is voor een goed gevoel of slecht gevoel is niet bepalend!Kopen op 40 om naar 43 of 45 te gaan, ken wel stop los bij 39. Risk 1 op 3 of 5.Kopen bij 39 is beter dan opbrengst 4 of 6 tegen 0 risk.Das wel theorie want uitbraak onder 39 levert verlies op.   ... (Lees meer)

03.12.2020 09:41 GMT· 2 · Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.