Publity AG: een coupon van 5,50% voor de nieuwe obligatie verkrijgbaar in coupures

Publity AG: een coupon van 5,50% voor de nieuwe obligatie verkrijgbaar in coupures

Oblis  | 24.06.2020 11:58

De Duitse vastgoedgroep Publity heeft onlangs 100 miljoen euro opgehaald via een obligatie met een looptijd van 5 jaar. Verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro heeft deze obligatie geen rating.

De lijst met emittenten opgesteld door Oblis werd zodoende nogmaals uitgebreid met een nieuwe naam. De obligatie van Publity biedt de belegger dus een nieuwe kans om zijn portefeuille te diversifiëren. 

Ze kan gekocht worden aan 101% van de nominale waarde, waardoor het rendement in euro op jaarbasis iets onder 5% ligt.

Omdat Publity geen rating heeft aangevraagd, heeft het bedrijf die ook niet gekregen van de grote ratinghuizen.

Het ontbreken van een rating heeft ongetwijfeld het rendement naar omhoog gebouwd. De nieuwkomer mag dan ook als een High Yield obligatie worden beschouwd. De relatieve kleine omvang van de emissie kan ook aanleiding geven tot een gebrekkige liquiditeit. De lening in kwestie kan dus moeilijker verhandelbaar zijn.

In een mededeling verklaarde het bedrijf, dat een beurswaarde heeft van meer dan 500 miljoen euro, dat de opbrengst zal gebruikt worden voor zowel het terugbetalen van een converteerbare obligatie als voor het financieren van de toekomstige groei.

Wat moeten we weten van Publity 

Opgericht op het einde van vorige eeuw is Publity AG gespecialiseerd in commercieel vastgoed en in kantoren op de Duitse markt. Het bedrijf, waarvan de waarde van de portefeuille op meer dan 1,10 miljard euro wordt geraamd, is binnen de vastgoedsector zowel actief in aankoop, ontwikkeling als verkoop van eigendommen. Deze zijn vooral gelegen in grote steden zoals Frankfurt, München, Keulen, Düsseldorf, Hamburg en Stuttgart.

Met meer dan 1.150 transacties in de afgelopen 7 jaar (532 aankopen – 618 verkopen) is Publity één van de meest actieve spelers op de Duitse vastgoedmarkt.

Publity AG is via zijn aanbod van vastgoedfondsen ook actief als belegger. In totaal heeft het bedrijf 5,50 miljard euro onder beheer.

Het meest recente boekjaar werd afgesloten met een winst van 64 miljoen euro.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.