Tech wint vandaag en wint ook morgen

Tech wint vandaag en wint ook morgen

Cor Wijtvliet  | 22.05.2020 13:26


Big tech is een onmiskenbare winnaar in deze tijden van pandemie. Microsoft (NASDAQ:MSFT), Apple (NASDAQ:AAPL), Amazon (NASDAQ:AMZN), Alphabeth en Facebook (NASDAQ:FB) hebben hun gezamenlijke marktkapitalisatie sinds het dieptepunt van maart met $ 1,7 biljoen zien groeien.

Daar kan niks of niemand aan tippen. Wall Street is er blijkbaar van overtuigd dat bedrijven met de sterkste balans het meest zullen profiteren van het komende herstel.

Wall Street lijkt ook overtuigd van de blijvende groei van e-commerce. Amazon en Facebook zijn weer de grootste winnaars van de genoemde bedrijven.

Dat is weer goed nieuws voor al die techbedrijven die digitale tools leveren om bedrijven een online aanwezigheid te bezorgen en om de digitale klant te bereiken. Denk aan namen als Twilio, Wix, Shopify en Pay Pal.

De grootste aantallen nieuwe klanten komen waarschijnlijk toch terecht bij de grote jongens.

Dat moeten ze bij Facebook ook gedacht hebben. Facebook ziet zijn inkomsten uit advertenties teruglopen en heeft nog geen alternatief bedacht. Afgelopen week introduceerde Facebook de eigen e-commerce poot Facebook Shop. Hiermee hoopt Facebook Amazon concurrentie te kunnen aandoen!

Politici en beleidsmakers moeten zich over die samenklontering van geld en marktaandeel zo zoetjesaan zorgen gaan maken. Regelgeving lijkt nu meer dan ooit relevant.

Cor Wijtvliet

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.