Technische analyse: meerdere koopsignalen voor goud

Technische analyse: meerdere koopsignalen voor goud

Investing.com  | 03.06.2019 16:01

Goudprijzen zijn al een tijdje laag geweest. Tussen begin 2019 en vorige week daalden ze met ongeveer 1,3%. Nu lijkt het tij echter te keren, en sinds 28 mei zijn goud futures met 2,7% gestegen.

Beleggers keren massaal terug naar de traditionele veilige haven van goud. Er waren verschillende redenen waarom het gele metaal een tijdje wat minder glans had. Ten eerste maakte de versterking van de dollar goud duurder, aangezien het metaal in USD wordt geprijsd. Daarnaast gaven de stijgende rentevoeten de houders van dollars een rendement, iets wat goud niet doet. En tenslotte zochten zelfverzekerde investeerders naar groei, niet naar kapitaalbehoud.

Nu de dollar daalt, is goud relatief goedkoper geworden. Beleggers wedden op de dalende percentages van de Fed-rentevoet vanwege de vertragende economie, en nerveuze handelaars zijn op zoek naar veiligheid.

De technische grafiek maakt duidelijk dat het edelmetaal weer in bedrijf is, met verschillende patronen die koopsignalen geven.

Gold Daily Chart

Goud is uit zijn neerwaartse trend gekomen en een opwaartse trend in gegaan, wat suggereert dat handelaren verwachten dat de prijzen weer hoger zullen stijgen. Op 16 april voltooide de prijs van het edelmetaal een H&S top, omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod kantelde in het voordeel van de verkopers.

De dalende rente duwde de dollar echter lager en het goud hoger, waardoor het patroon mislukte. Wanneer het H&S-patroon opbreekt, betekent dit dat veel traders die op het patroon hadden gerekend, hun geld nu hebben teruggegeven aan durfallen of gelukkige beginners die eigenlijk eerst aan de verkeerde kant van de handel stonden. Daardoor wordt er een rally aangewakkerd.

De korte MA van de MACD kruiste boven de lange MA, en ook boven de nullijn, waardoor er een dubbel koopsignaal kwam. De RSI is tot boven zijn steun-weerstandsniveau van december gekruist.

Goud: handelsstrategieën

Conservatieve handelaren zouden moeten wachten op een neerwaartse correctie waaruit de steun voor de nieuwe trend blijkt.

Gematigde traders kunnen wachten op een terugtrekking naar de top van het dalende kanaal, op ongeveer $1.300, om een long positie te riskeren.

Agressieve traders kunnen een dip naar het $1.309 niveau, het huidige dieptepunt, kopen

Handelsvoorbeeld

  • Instap: 1.310 dollar.
  • Stop-loss: 1.309 dollar, onder het huidige dieptepunt
  • Risico: $1
  • Doel: 1.320 dollar, een rond getal onder de piek van maart
  • Opbrengst: 10 dollar.
  • Risico-opbrengstverhouding: 1:10

Investing.com

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+