Trump’s banenmotor hapert

Trump’s banenmotor hapert

Fintessa  | 16.10.2020 15:33

Het aantal Amerikanen dat een beroep moeten doen op een werkloosheidsuitkering is vorige week tegen de verwachting in gestegen. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde 898.000 nieuwe aanvragen. Economen hadden op een daling gerekend tot 830.000 WW-aanvragen. Het ziet er naar uit dat de arbeidsmarkt momentum aan het verliezen is. 

Deze ontwikkeling zet druk op de Trump-regering om met een stimuleringspakket te komen om een verslechtering van de economische situatie te voorkomen. Met nog een paar weken te gaan voor de presidentsverkiezingen is dit slecht nieuws voor de Trump-campagne. De Amerikaanse president meldde tegen Fox News dat hij voorstander is voor een omvangrijker stimuleringspakket dan dat hij eerder nog voor ogen had. Het lijkt erop dat de president opschuift naar het voorstel van de Democraten. De Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi deed er nog een schepje boven op door te verklaren dat het steunpakket niet kan wachten tot januari. 

Het frappante is dat Trump’s eigen Republikeinse senatoren niets zien in omvangrijkere stimuleringsmaatregelen en lijken daarmee, tot frustratie van Trump, in te gaan tegen hun eigen president.

Een andere bron van frustratie van de Amerikaanse president zijn de social media bedrijven Twitter en Facebook (NASDAQ:FB). Trump noemde beide bedrijven een bolwerk van de Democraten.

De aandelenbeurzen op Wall Street sloten iets lager, waarmee de verliezen bij de opening van de handel grotendeels werden weggewerkt.

Rio Tinto (LON:RIO)

De belangrijkste beursgraadmeters in Azië lieten vanochtend een gemengd beeld zien. De snelle toename van het aantal coronabesmettingen in Europa dwingen overheden om strengere maatregelen te nemen. De gedeeltelijke lockdown maatregelen zullen een negatieve impact hebben op het wereldwijde economische herstel.

Vanochtend kwam de Brits-Australische mijnbouwer Rio Tinto met een productie-update over het afgelopen kwartaal. Rio Tinto heeft in het derde kwartaal 4 procent meer ijzererts geproduceerd dan in het tweede kwartaal. Maar er werd wel 5 procent minder verscheept dan een jaar eerder. De productie bij de andere delfstoffen liet een gemengd beeld zien. 

Opvallend was de daling van de productie van koper op jaarbasis met 18 procent. Deze daling werd grotendeels veroorzaakt door een vertraging bij het opstarten van de Kennecott kopersmelterij. De mijnbouwer heeft de productiedoelstellingen voor het hele jaar bevestigd. Nemen wij de hoge ijzerertsprijzen in ogenschouw dan ligt Rio Tinto mooi op koers om andermaal een solide financieel jaarresultaat in de boeken te zetten. Het aandeel noteerde rond het middaguur in Londen ruim een half procent hoger.

Autosector kleurt “groen”

Op de Europese aandelenbeurzen kleurt de autosector groen. Daimler (DE:DAIGn), het moederbedrijf van Mercedes-Benz, kwam vanochtend met voorlopige cijfers. Dankzij het sterker dan verwacht herstel van de autoverkopen in de maand september, kwamen de kwartaalresultaten boven de verwachtingen van analisten uit. Daimler maakt volgende week de definitieve resultaten bekend en verwacht de outlook voor de rest van het jaar te verhogen mits er geen nieuwe volledige lockdown komt.

Fintessa

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.

';