Waar je op moet letten bij de Walmart-rapportage op donderdag

Waar je op moet letten bij de Walmart-rapportage op donderdag

Haris Anwar/Investing.com  | 16.05.2018 13:00

  • Rapportage donderdag 17 mei, voor de opening van de markt
  • Inkomstenverwachting: $120,49 miljard, EPS: $1,12

Is het een goed idee in te zetten op Walmart (NYSE:WMT), 's werelds grootste detailhandel? Het bedrijf is zijn activiteiten drastisch aan het reorganiseren, omdat het moeite heeft om aan de top te blijven. Beleggers zullen enig inzicht krijgen wanneer het bedrijf de inkomsten van het eerste kwartaal 2018 rapporteert voordat de markt morgen, donderdag, wordt geopend.

WMT Weekly 2015-2018

Nadat Walmart in februari de resultaten van het vierde kwartaal van 2017 rapporteerde, daalde zijn aandeel meer dan 10% op signalen dat de groei van de e-commerce over de top heen is voor de multinationale retailgigant. Die online groei, die zo cruciaal is voor het voortbestaan van deze kolos, is met 24% gedaald ten opzichte van een stijging van 50% over de vorige periode.

Het draait allemaal om e-commerce

Houd de e-commercecijfers van Walmart in de gaten. We denken dat dit de belangrijkste maatstaf voor Walmart is geworden, nu de oplopende strijd met online rivaal Amazon (NASDAQ: AMZN) doorgaat. De recente stappen van Walmart suggereren dat de in Bentonville, Arkansas gevestigde retailer all-in gaat om deze oorlog te winnen.

In de grootste deal ooit die vorige week werd aangekondigd verkreeg Walmart voor $16 miljard een meerderheidsbelang in de grootste Indische online verkoper Flipkart Group. Dit volgt op de overname van e-commerce startup Jet.com twee jaar geleden.

In een andere stap die eind april werd aangekondigd zei Walmart dat het de controle over de Britse supermarktketen Asda over wil dragen aan de op één na grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, J Sainsbury (OTC:JSAIY) in een deal ter waarde van ongeveer 7,3 miljard pond ($10 miljard). Walmart behoudt een participatie van 42% in het gecombineerde bedrijf en zal volgens een verklaring een verlies van ongeveer $2 miljard op de koop toenemen.

Internationale campagne, millennials in het vizier

Deze internationale campagne komt op een moment dat de eerdere inspanningen en investeringen van Walmart, tesamen met prijsverlagingen, gemaakt om de online verkoop te ondersteunen, allemaal aan de grond zijn gelopen. In het laatste kwartaal daalde de operationele marge van de retailer tot 3,3%, een historisch laag niveau voor het bedrijf, waardoor twijfels rijzen over de toekomstige winstgevendheid en de aandelennotering.

Vanuit zijn thuisbasis in de VS is het één van de grootste uitdagingen voor Chief Executive Officer Doug McMillon om Walmart te positioneren als een winkel voor millenials, één die net zo goed is als Amazon. Maar het ziet er niet naar uit dat het bereiken van dat doel gemakkelijk zal zijn. Jongere kopers zijn erg gewend geraakt aan het Amazon-platform en associëren de winkelcentrumgigant eenvoudigweg niet met online verkoop.

Temidden van al deze onzekerheid staat het aandeel van Walmart onder druk. Het is dit jaar 14% gedaald en het lijkt erop dat een ommekeer veel langer op zich kan laten wachten dan sommige analisten denken, vooral nu Walmart nog steeds op zoek is naar een online strategie.

Voor het eerste kwartaal wordt verwacht dat Walmart een winst van $1,12 per aandeel rapporteert, een stijging ten opzichte van de $1,00 van vorig jaar, met een omzet van $120,49 miljard, een stijging van 2,5% ten opzichte van de gerapporteerde $117,54 miljard over dezelfde periode van het vorige jaar, volgens gegevens van FactSet.


Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat Walmart veel werk moet verzetten om zijn klantenbestand in e-commerce uit te breiden. Desondanks zijn we nog steeds van mening dat de aandelen van deze mega-detailhandelaar, die gisteren sloot op $84,52, van grote waarde zijn voor langetermijnbeleggers die groeiende dividendinkomsten zoeken en bereid zijn om deze defensieve aandelen in hun portefeuille te houden.

Ondanks de uitdagingen op het gebied van e-commerce brengt de grootgrutter nog steeds meer klanten naar zijn winkels dan welke andere keten ook. De vergelijkbare winkelverkopen, bekend als 'comps', kenden in het vierde kwartaal een groei van 2,6% in de winkels in de VS en overtroffen de Wall Street-verwachtingen, na een zeer sterk derde kwartaal dat de grootste groei in acht jaar toonde.

Zoals we in februari al schreven, heeft de negativistische bezwering over de Walmart-aandelen zich nog niet in gang gezet. De problemen liggen waarschijnlijk nog voor de boeg.

Dat gezegd hebbende kunnen we een sterk herstel zien als de e-commerce-omzet van het bedrijf zijn opwaartse lijn hervat en het groeicijfer van 40% bereikt, zoals het management voorspelt. We denken niet dat beleggers hun geduld met Walmart zouden moeten verliezen.

Haris Anwar/Investing.com

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+