Waar je op moet letten bij de Walmart-rapportage op donderdag

Waar je op moet letten bij de Walmart-rapportage op donderdag

Haris Anwar/Investing.com  | 16.05.2018 13:00

  • Rapportage donderdag 17 mei, voor de opening van de markt
  • Inkomstenverwachting: $120,49 miljard, EPS: $1,12

Is het een goed idee in te zetten op Walmart (NYSE:WMT), 's werelds grootste detailhandel? Het bedrijf is zijn activiteiten drastisch aan het reorganiseren, omdat het moeite heeft om aan de top te blijven. Beleggers zullen enig inzicht krijgen wanneer het bedrijf de inkomsten van het eerste kwartaal 2018 rapporteert voordat de markt morgen, donderdag, wordt geopend.

WMT Weekly 2015-2018

Nadat Walmart in februari de resultaten van het vierde kwartaal van 2017 rapporteerde, daalde zijn aandeel meer dan 10% op signalen dat de groei van de e-commerce over de top heen is voor de multinationale retailgigant. Die online groei, die zo cruciaal is voor het voortbestaan van deze kolos, is met 24% gedaald ten opzichte van een stijging van 50% over de vorige periode.

Het draait allemaal om e-commerce

Houd de e-commercecijfers van Walmart in de gaten. We denken dat dit de belangrijkste maatstaf voor Walmart is geworden, nu de oplopende strijd met online rivaal Amazon (NASDAQ: AMZN) doorgaat. De recente stappen van Walmart suggereren dat de in Bentonville, Arkansas gevestigde retailer all-in gaat om deze oorlog te winnen.

In de grootste deal ooit die vorige week werd aangekondigd verkreeg Walmart voor $16 miljard een meerderheidsbelang in de grootste Indische online verkoper Flipkart Group. Dit volgt op de overname van e-commerce startup Jet.com twee jaar geleden.

In een andere stap die eind april werd aangekondigd zei Walmart dat het de controle over de Britse supermarktketen Asda over wil dragen aan de op één na grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, J Sainsbury (OTC:JSAIY) in een deal ter waarde van ongeveer 7,3 miljard pond ($10 miljard). Walmart behoudt een participatie van 42% in het gecombineerde bedrijf en zal volgens een verklaring een verlies van ongeveer $2 miljard op de koop toenemen.

Internationale campagne, millennials in het vizier

Deze internationale campagne komt op een moment dat de eerdere inspanningen en investeringen van Walmart, tesamen met prijsverlagingen, gemaakt om de online verkoop te ondersteunen, allemaal aan de grond zijn gelopen. In het laatste kwartaal daalde de operationele marge van de retailer tot 3,3%, een historisch laag niveau voor het bedrijf, waardoor twijfels rijzen over de toekomstige winstgevendheid en de aandelennotering.

Vanuit zijn thuisbasis in de VS is het één van de grootste uitdagingen voor Chief Executive Officer Doug McMillon om Walmart te positioneren als een winkel voor millenials, één die net zo goed is als Amazon. Maar het ziet er niet naar uit dat het bereiken van dat doel gemakkelijk zal zijn. Jongere kopers zijn erg gewend geraakt aan het Amazon-platform en associëren de winkelcentrumgigant eenvoudigweg niet met online verkoop.

Temidden van al deze onzekerheid staat het aandeel van Walmart onder druk. Het is dit jaar 14% gedaald en het lijkt erop dat een ommekeer veel langer op zich kan laten wachten dan sommige analisten denken, vooral nu Walmart nog steeds op zoek is naar een online strategie.

Voor het eerste kwartaal wordt verwacht dat Walmart een winst van $1,12 per aandeel rapporteert, een stijging ten opzichte van de $1,00 van vorig jaar, met een omzet van $120,49 miljard, een stijging van 2,5% ten opzichte van de gerapporteerde $117,54 miljard over dezelfde periode van het vorige jaar, volgens gegevens van FactSet.


Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat Walmart veel werk moet verzetten om zijn klantenbestand in e-commerce uit te breiden. Desondanks zijn we nog steeds van mening dat de aandelen van deze mega-detailhandelaar, die gisteren sloot op $84,52, van grote waarde zijn voor langetermijnbeleggers die groeiende dividendinkomsten zoeken en bereid zijn om deze defensieve aandelen in hun portefeuille te houden.

Ondanks de uitdagingen op het gebied van e-commerce brengt de grootgrutter nog steeds meer klanten naar zijn winkels dan welke andere keten ook. De vergelijkbare winkelverkopen, bekend als 'comps', kenden in het vierde kwartaal een groei van 2,6% in de winkels in de VS en overtroffen de Wall Street-verwachtingen, na een zeer sterk derde kwartaal dat de grootste groei in acht jaar toonde.

Zoals we in februari al schreven, heeft de negativistische bezwering over de Walmart-aandelen zich nog niet in gang gezet. De problemen liggen waarschijnlijk nog voor de boeg.

Dat gezegd hebbende kunnen we een sterk herstel zien als de e-commerce-omzet van het bedrijf zijn opwaartse lijn hervat en het groeicijfer van 40% bereikt, zoals het management voorspelt. We denken niet dat beleggers hun geduld met Walmart zouden moeten verliezen.

Haris Anwar/Investing.com

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Fusion Media aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies of schade als gevolg van het vertrouwen op de informatie weergegeven op deze website, waaronder inbegrepen data, koersen, grafieken en koop / verkoop signalen. Gelieve u volledig te informeren over de risico's en kosten verband houdende met het handelen op de financiële markten. Het is een van de meest risicovolle investeringsvormen. Handelen of investeren in cryptovaluta gaat gepaard met potentiële risico's. Prijzen van cryptovaluta zijn extreem volatiel en kunnen beïnvloed worden door externe factoren zoals financiële, regulerings- of politieke maatregelen en gebeurtenissen. Cryptovaluta zijn niet geschikt voor iedere belegger. Alvorens u besluit om in valuta of enig ander financieel middel of cryptovaluta te handelen, dient u uw beleggingsdoelstellingen, ervaring en risicobereidheid zorgvuldig te overwegen.
Fusion Media wijst u erop dat de gegevens op deze website niet noodzakelijkerwijs real-time of accuraat zijn. Alle CFDs (aandelenkoersen, indexen, futures), forex-koersen en cryptovaluta worden niet door verhandeling bepaald, maar veeleer door market makers. Daarom kunnen de prijzen soms niet accuraat zijn of kunnen zij afwijken van de werkelijke marktprijs. Het voorgaande houdt in dat de prijzen indicatief zijn en niet geschikt voor handelsdoeleinden. Fusion Media draagt dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele exploitatieverliezen die u zou kunnen oplopen als gevolg van het gebruik van deze gegevens.
Fusion Media wordt mogelijk gecompenseerd door de adverteerders die op deze website verschijnen, afhankelijk van uw interactie met de advertenties of adverteerders.
De Engelstalige versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+