Week 45: De vijf belangrijkste grafieken van de week

Week 45: De vijf belangrijkste grafieken van de week

Beursadviezen  | 08.11.2019 18:12

Beleggers moeten niet schrikken van een eventuele beursdip
grafieken van de week
Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat Wall Street de komende tijd rekening moet houden met een tijdelijke beursdip. Op de bovenstaande grafiek is de gemiddelde beursbeweging van de S&P 500 index tijdens een ‘Pre Election Year’ in beeld gebracht. En tot nu toe weet de S&P 500 index perfect dit gemiddelde koerspad te volgen. Op de grafiek is ook te zien dat Wall Street normaliter in deze fase geconfronteerd wordt met een tijdelijke beursdip. De maand november eindigt gemiddeld gezien tijdens een ‘Pre Election Year’ in het rood. Mocht Wall Street de komende handelsweken geconfronteerd worden met een dergelijke beursdip, dan moeten beleggers niet direct in paniek raken. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat de S&P 500 index bijzonder goede zaken weet te doen tijdens de laatste beursmaand van het jaar. Gemiddeld gezien bedraagt de stijging in die beursmaand zelfs 2,21%.

Wereldindex stijgt naar een nieuwe recordkoers en dat voorspelt veel goeds
grafieken van de week
Afgelopen week wist de MSCI World Index voor het eerst in meer dan een jaar tijd te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat dit enorm goed nieuws kan betekenen voor de beurzen. Sinds het jaar 1970 is dit immers 7 keer eerder voorgekomen en tijdens alle keren stond de MSCI World Index een jaar later hoger. Gemiddeld gezien bedraagt het jaarrendement in dat geval zelfs meer dan 10%.

Kans op eindejaarsrally lijkt dit jaar extra groot te zijn
grafieken van de week
Uit onderzoek van Dow Jones Data Group blijkt dat Wall Street tijdens de laatste twee maanden van het jaar mag rekenen op een verdere koersstijging. Sinds het jaar 1950 wisten de Dow Jones en de S&P 500 index tijdens de laatste twee maanden van het jaar telkens in waarde te stijgen indien er tot en met oktober sprake was van een jaarstijging van minstens 15%. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de Dow Jones index in dat geval gemiddeld tijdens de laatste handelsweken van het jaar met 5,55% in waarde weet te stijgen. Wat dat betreft lijken beleggers dit jaar extra reden te hebben om zich voor te bereiden op een eindejaarsrally. Het verleden voorspelt in ieder geval veel goeds.

Europese aandelen zien er koopwaardig uit
grafieken van de week
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is de grafiek van de Stoxx 600 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Europese index al sinds het jaar 2015 geconfronteerd werd met een stevige weerstandslijn. Tijdens de afgelopen twee beursweken is deze weerstandslijn echter gebroken en dat betekent goed nieuws voor Europese aandelen. Binnen de technische wereld wordt er nu gesproken over een ‘opwaartse uitbraak’. En normaliter weet een dergelijke uitbraak een nieuwe beursrally in gang te zetten. Wat dat betreft is dit wellicht hét moment om terug te keren naar Europese aandelen.

Toenemende beweeglijkheid kan resulteren in dalende beurskoersen
grafieken van de week
Op de korte termijn moeten beleggers rekening houden met een toenemende beweeglijkheid. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, te zien dat de volatiliteitsindex (VIX) op dit moment bij de steunlijn terecht is gekomen, die al ruim 2 jaar intact is. Mocht deze steunlijn nu opnieuw in leven blijven, dan zou dat resulteren in een toenemende beweeglijkheid. Beleggers die al wat langer meelopen, zullen weten dat een toenemende beweeglijkheid vaak gepaard gaat met onrust op de financiële markten.

Ons Beurs Adviezen team heeft onlangs een unieke beleggingsmethode ontwikkeld die een 100%-score laat zien. Dankzij deze beleggingsmethode is het nu ook voor niet-kenners mogelijk om rendement te maken op de financiële markten. Deze methode is voor lezers van Investing GRATIS te downloaden: http://www.beursadviezen.com/exclusieve-beleggingsmethode.html

Beursadviezen

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.