Zilver - Het is niet al goud wat blinkt

Zilver - Het is niet al goud wat blinkt

Traders Trefpunt  | 30.05.2019 09:04

Een hoge correlatie met andere edelmetalen, maar intussen wel goedkoper om op te handelen. Zilver wordt door de handelaren als markt vaak als ondergeschoven kindje behandeld. Toch loont het af en toe de moeite om de grafiek eens te openen.

Een ‘CandleVolume’ grafiek heeft in dit geval weinig zijn, omdat voor de CFD van Mini Spot Silver geen volume voorhanden is. De daggrafiek onthult een aantal interessante zaken. Te beginnen met de enorme val van de koers op 1 maart. Door deze daling werd de ondergrens van Fase III doorbroken en de daling kwam pas tot stilstand rondom de historische steun van 15.20. CFD Mini Spot Silver (500oz)
Na de ‘last kiss’ van 21 maart is Fase IV bevestigd, waar de koers zich nu nog steeds in bevindt. De evenwijdig aan elkaar dalende EMA’s dienen hierbij als indicatie voor de stabiliteit van de neergaande trend. Voor de volledigheid heb ik de candlestick setups omcirkeld waarop ‘QSM’ers’ een order voor een succesvolle short trade hadden kunnen plaatsen.

Hiernaast heb ik een, door het ‘round number van 15 bevestigt, ‘Bear flag’ prijspatroon inclusief koersdoel ingetekend, voor degenen die liever op prijspatronen handelen. Een goed voorbeeld dat het raamwerk van de QSM geschikt is voor vrijwel alle technische analyse technieken.

Na de daling van afgelopen dinsdag en het vergelijk met de het ‘double bottom’ prijspatroon uit de vorige Fase I, ziet het er nog niet naar uit dat de koers zich zal stabiliseren in een nieuwe Fase I.

Wil je ook leren om via de QSM te te kunnen handelen in op-, neer- en zijwaarts bewegende markten. Investeer dan in de online cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ via Traders Trefpunt.nl.

Traders Trefpunt

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+