3 "vreemde" ETF's die u in de gaten moet houden

3 "vreemde" ETF's die u in de gaten moet houden

Meer voor beleggers  | 19.06.2019 11:14

3

Exchange-traded funds (FTE's) zijn de laatste jaren enorm populair geworden onder beleggers. Volgens onderzoeksbedrijf ERFGI worden er wereldwijd 5.024 ETF's verhandeld, waarvan er 1.756 in de VS zijn gevestigd.

Het is dan ook niet verrassend dat ETF-beheerders er alles aan doen om hun fondsen te laten opvallen in dit massale aanbod. Dit doen ze bijvoorbeeld door het fonds een "vreemde" naam te geven of te beleggen in een "vreemde" branche.

Maar laten we eerst even bespreken wat een ETF nu eigenlijk precies is.

Kort samengevat is een ETF een effect dat aandelenindexen, grondstoffen, obligaties of een reeks andere activa volgt, maar wordt verhandeld als een gewoon, individueel aandeel.

Er zijn verschillende soorten ETF's beschikbaar voor individuele beleggers en handelaren. Ze kunnen worden gebruikt om inkomen te genereren of risico's af te dekken in een beleggingsportefeuille.

Zo, nu kunnen we het gaan hebben over de drie ETFs die wij het "vreemdst" vinden en die beleggers en handelaren mogelijkheden bieden voor aanzienlijke winsten.

Maar, net als het geval is bij schoonheid, vindt iedereen natuurlijk iets anders "vreemd".

Indien u niet terugdeinst voor een “vreemde” belegging...


UFO

Het ETF Procure Space (ticker: UFO), dat uit 30 bedrijven bestaat, biedt marktspelers de mogelijkheid te beleggen in de ontluikende ruimtevaartindustrie.

Het fonds werd op 11 april gelanceerd en omvat allerlei soorten bedrijven, van specialisten in satellietcommunicatie - zoals Iridium Communications, Inmarsat en Viasat - tot industriële producenten als Garmin, Airbus, Honeywell (NYSE:HON) enz.

Volgens Andrew Chanin, medeoprichter en CEO van ProcureAM, richt UFO zich zo veel mogelijk op "pure play"-ondernemingen uit de ruimtevaartbranche. 80% van de bedrijven die er deel van uitmaken verdienen het merendeel van hun inkomsten met activiteiten die verband houden met ruimtevaart.

"Vergeleken met andere soorten beleggingen biedt UFO een relatief goedkope en gediversifieerde manier om te beleggen op dit specifieke terrein", aldus Chanin.

Sinds de lancering is de koers van UFO met bijna 4% gestegen.

YOLO

Het ETF AdvisorShares Pure Cannabis (ticker: YOLO) is een actief beheerd, op de beurs verhandeld fonds met als thema marihuana. Het heeft ongeveer 15 miljoen USD aan activa onder beheer.

Het ETF, dat op 17 april zijn debuut maakte op de beurs, wordt gepromoot door BNY Bellon. Er zullen normaliter 20 tot 40 aandelen deel van uitmaken en de nadruk ligt op bedrijven met een kleine of middelgrote marktkapitalisatie die zich direct of zijdelings bezighouden met cannabis, zoals Aurora Cannabis, Canopy Growth en Tilray.

Het fonds streeft volgens het in Maryland gevestigde AdvisorShares naar kapitaalappreciatie op de lange termijn door te beleggen in binnen- en buitenlandse eigenvermogensinstrumenten die verband houden met cannabis. "YOLO is bedoeld voor beleggingen met volledige blootstelling aan de cannabismarkt, onder begeleiding van een portfoliomanagementteam dat over veel ervaring beschikt in deze opkomende markt.

Het is mogelijk nog wat te vroeg om de resultaten van dit ETF te beoordelen. Sinds de handel begon, is de koers van YOLO met ongeveer 1% gestegen.

IPO

Het ETF Renaissance IPO (ticker: IPO), dat 37 miljoen dollar aan activa in zijn beheer heeft, is volgens Renaissance Capital ontworpen om beleggers te laten beleggen in een portfolio van nieuwe, aan de Amerikaanse beurzen genoteerde ondernemingen voordat deze worden opgenomen in de belangrijke aandelenportfolio's

Het fonds omvat de grootste en meest liquide nieuwe, aan de Amerikaanse beurzen genoteerde bedrijven. "Omvangrijke" IPO's, zoals de sinds kort genoteerde Pinterest (NYSE:PINS) en Zoom, krijgen snelle toegang tot het fonds. Bedrijven worden twee jaar na hun eerste handelsdatum uit het ETF verwijderd, omdat het dan geen nieuwkomers meer zijn.

Belangrijke bedrijven in dit fonds zijn Elanco Animal Health, VICI Properties, Okta en Spotify Technology (NYSE:SPOT).

De koers van IPO is ongeveer 51% gestegen sinds het fonds in oktober 2013 begon te handelen.

Wat dit allemaal betekent voor u...

Naar aanleiding van de informatie hierboven kan worden geconcludeerd dat sommige van deze "vreemde" ETF's de moeite waard zijn en dat u deze zeker in de gaten moet houden. Zorg er wel voor dat u voldoende onderzoek doet en u volledig bewust bent van de risico's en mogelijke opbrengsten van een dergelijke belegging.

Eén ding is zeker: beleggingen die zo uniek zijn als deze, zijn in ieder geval leuk om te volgen.

Reageer als eerste op

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.