De opiniepeiling van Investing.com: Wie is de handelsoorlog tussen de VS en China aan het winnen? Wij stelden de vraag, u gaf antwoord!

De opiniepeiling van Investing.com: Wie is de handelsoorlog tussen de VS en China aan het winnen? Wij stelden de vraag, u gaf antwoord!

Meer voor beleggers  | 12.06.2019 17:16

De opiniepeiling van Investing.com: Wie is de handelsoorlog tussen de VS en China aan het winnen? Wij stelden de vraag, u gaf antwoord!

Voor onze meest recente wekelijkse opiniepeiling op sociale media, die op de Facebook- en Twitter-accounts van Investing.com werd gepubliceerd, stelden we onze volgers de vraag:

Wie is de handelsoorlog tussen de VS en China aan het winnen? Washington of Beijing?

De resultaten tonen met name aan dat er onzekerheid is ontstaan op de wereldwijde financiële markten als gevolg van het aanhoudende handelsgeschil tussen de VS en China dat beleggers al meer dan een jaar zorgen baart.

Markten vrezen dat het langdurige handelsgeschil tussen de twee grootste economieën ter wereld spoedig zal uitmonden in een technologische koude oorlog, nu de regering van Trump de Chinese technologiegigant Huawei op de commerciële zwarte lijst heeft gezet. Als gevolg hiervan mogen Amerikaanse bedrijven geen zaken meer doen met de grootste fabrikant van telecomapparatuur ter wereld.

De resultaten in detail:

Nadat we de stemmen op Facebook en Twitter bij elkaar op hadden geteld, bleken de meningen 50%-50% te zijn verdeeld.

Facebook

Van de 2.700 mensen die via Facebook stemden, vonden er ongeveer 1.400 (53%) dat China de handelsoorlog op dit moment lijkt te gaan winnen.

1.300 gebruikers, ongeveer 47%, stemden daarentegen voor de VS.

Vergeet niet om hier onze Facebook-pagina te liken.

Twitter

Op de Twitter-account van Investing.com waren de resultaten precies tegenovergesteld.

Van de 418 geregistreerde stemmers, waren er 221, ofwel grofweg 53%, van mening dat Washington tot nu toe aan de winnende hand was, terwijl 196 gebruikers, ofwel 47%, voor China stemden.

Volg ons hier op Twitter.

Wat de statistieken zeggen

Voor veel marktwaarnemers is er maar één maatstaf die aantoont wie de handelsoorlog tussen de VS en China aan het winnen is: de aandelenkoersen.

De Chinese Shanghai Composite is sterker gedaald sinds de handelsoorlog begon. In 2018 werd een daling van bijna 25% geregistreerd, vier keer de daling van de S&P 500 van vorig jaar.

De aandelenmarkten in beide landen begonnen 2019 goed. Shanghai steeg met zo'n 16% en de S&P 500 met bijna 13%.

Als we op deze cijfers afgaan, lijkt de VS tot nu toe aan de winnende hand te zijn in de handelsoorlog tussen de VS en China.

Reageer als eerste op

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.