Legalisatie van marihuana in de VS wekt belangstelling van beleggers voor wietaandelen

Legalisatie van marihuana in de VS wekt belangstelling van beleggers voor wietaandelen

Meer voor beleggers  | 08.08.2019 15:09

Legalisatie van marihuana in de VS wekt belangstelling van beleggers voor wietaandelen

Beursgenoteerde cannabisbedrijven blijven op hoge niveaus handelen, waarbij enkele van de grootste aandelen in de sector alleen al in het afgelopen jaar met 70% zijn gestegen. Niet alleen dat, de trend van cannabislegalisatie blijft de industrie een goede voedingsbodem bieden om verder op te bloeien, wat suggereert dat dit slechts het begin is van de volgende investeringsgekte na bitcoin. En het trekt de aandacht van een groeiend aantal investeerders.

In januari 2020 wordt Illinois de 11e Amerikaanse staat die marihuana legaliseert en de cannabismarkt in de Verenigde Staten uitbreidt. Het is een ander teken van de groeiende publieke steun om het middel te legaliseren, die de aanzet kan zijn tot legalisering op federaal of landelijk niveau.

Het groeiende momentum om cannabis in de mainstream te brengen in de VS is geïntensiveerd, vooral sinds Canada vorig jaar de eerste G7-natie werd die wiet legaliseerde. De gunstige economische effecten van legalisatie worden breed geprezen, zij het door verhogingen van belastinginkomsten, positieve effecten op de werkgelegenheidscijfers, de groei van het BBP en zelfs het toerisme. De ski-industrie in Colorado zag bijvoorbeeld een stijging van 10% in het seizoen 2014-15 ten opzichte van de vorige winter, na de legalisatie van marihuana.

Wie investeert er in wietaandelen?

Als er een mogelijkheid op de aandelenmarkt is, kan je normaal gesproken wedden op Wall Street-investeerders in New York die als eerste op de aandelen springen en profiteren van een mogelijkheid voordat de rest van het land er ook maar vanaf wist. Welnu, in dit geval vergis je je enorm!

Op zoek naar meer inzicht in wat cannabisgerelateerde investeringen motiveert, werkten het wereldwijde financiële markten platform Investing.com en het online platform voor zichtbaarheidbeheer SEMrush samen om hun gegevens te combineren en onderliggende trends bloot te leggen.

Ten eerste namen we een percentage van de totale aantal Investing.com-gebruikers in alle 50 Amerikaanse staten in de periode april tot juni 2019 die geïnteresseerd zijn in pagina's met betrekking tot marihuana-aandelen binnen ons wereldwijde financiële markten platform. Wat bleek is dat New York niet eens in de top 10 voorkwam van Amerikaanse staten geïnteresseerd in investeringen in de marihuana-industrie. New York kwam niet verder dan een 17e plaats.

De resultaten laten echter zien dat gebruikers met de hoogste mate van interesse in de sector zijn gevestigd in staten die marihuana al hebben gelegaliseerd: Maine (waar 7,5% van de Investing.com-gebruikers in die staat geïnteresseerde bleken in marihuana-aandelen), Massachusetts (6,1%), Michigan (5,6%), Alaska (5,2%) en Californië (5,1%).

Wie investeert er in marihuana?

Bovendien zijn zeven van de top 10 staten die geïnteresseerd zijn in marihuana-aandelen inderdaad staten waar wiet is gelegaliseerd. En alle 10 de staten waar marihuana is gelegaliseerd, stonden in de top 20. Het is interessant om op te merken dat Illinois, dat vorige maand alleen publiekelijk haar plan aankondigde om cannabis in 2020 te legaliseren, niet in de top 20 stond.

"Wat mij verbaast, is dat New York en Pennsylvania - 2 staten met een hoog persoonlijk cannabisgebruik - niet in de top 5 staan," zei Jesse Cohen, Analist van de Amerikaanse Markten bij Investing.com. “Ik had ook verwacht dat Californië, een van de eerste staten die cannabis legaliseerde, hoger op de lijst zou staan. Alaska was ondertussen echt een schok voor mij - maar het bewijst ook maar eens dat legalisatie van grote invloed is op de interesse in cannabisaandelen.” 

Is er een katalysator voor deze interesse?

Gegeven het Canadese voorbeeld, hebben we besloten om nog dieper in de cijfers te duiken om de vraag te beantwoorden: heeft de timing van legalisatie een directe invloed op wanneer beleggers een verhoogde interesse tonen in marihuana-aandelen?

Door elk van de bovengenoemde vijf staten te analyseren waarvan de gebruikers de grootste interesse in cannabisaandelen hadden getoond, ging SEMrush over tot het meten van Google-zoekopdrachten voor de top 10 marihuana-aandelen in de markt tussen de zes maanden vóór en de zes maanden na legalisatie in elke staat.

SEMrush constateerde dat de interesse in marihuana-aandelen inderdaad aanzienlijk was toegenomen in de maanden na de legalisatie van marihuana. In Massachusetts, Michigan en Californië is de interesse in toonaangevende marihuana-aandelen ongeveer verdubbeld in de periode van zes maanden vóór tot zes maanden na legalisatie.

“De legalisatie van marihuana is zonder twijfel een van de grootste groeimotoren die we de komende jaren zullen zien, dus de extra aandacht die de industrie krijgt is logisch, zei Clement Thibault, Senior Analist bij Investing.com. "Wall Street en investeerders zijn meedogenloos in het streven naar nieuwe groei en winst, en legalisatie van marihuana biedt dat precies."

Google-zoekopdrachten namen toe na de legalisatie van marihuana

De trend is duidelijk: er is een direct verband tussen de legalisatie van cannabis en de interesse van beleggers in wietaandelen. Dit alles wijst op een verdere opwaartse beweging voor de cannabissector, aangezien de legalisatie in de Verenigde Staten voortgaat.

Volg de koersen van alle cannabisaandelen in realtime op https://nl.investing.com/equities/cannabis-stocks.

Reageer als eerste op

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.