Europese beurzen vinden weg omhoog

Europese beurzen vinden weg omhoog

AFN  | 16.05.2018 16:01

Europese beurzen vinden weg omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag overwegend hoger. De beurs in Amsterdam stond ook in het groen. Geopolitieke spanningen over Korea hingen boven de markt nu Noord-Korea een top met Zuid-Korea heeft afgezegd. Het land dreigt ook een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te zeggen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond halverwege de middag een fractie hoger op 564,59 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 801,74 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 0,3 procent hoger

Op de lokale markt ging Tie Kinetix 6,4 procent onderuit. Het softwarebedrijf leed in de eerste jaarhelft een flink verlies. Ook het bedrijfsresultaat en de omzet gingen stevig omlaag. Heijmans (AS:HEIJ) verloor 3,9 procent. Het bouwbedrijf kampte de afgelopen jaren met tegenvallers bij grote projecten, maar lijkt de weg naar boven te hebben teruggevonden.

ABN AMRO (AS:ABNd)

Grootste daler in de AEX was ABN AMRO met een verlies van 2,6 procent na een adviesverlaging door ING (AS:INGA). Andere banken en verzekeraars deelden in de malaise. Zo leverde NN Group 0,9 procent in en stond ING 0,8 procent lager. Sterkste stijger was Signify, het voormalige Philips Lighting (AS:LIGHT), met een plus van 1,4 procent.

In de MidKap sloot Wereldhave (AS:WEHA) de rij met een min van 3,6 procent. HSBC verlaagde het advies voor het vastgoedbedrijf. Koploper was metalengroep AMG (AS:AMG) met een winst van 3,6 procent.

Esperite (AS:ESPE)

Esperite steeg 4,9 procent. Het stamcelbedrijf heeft het belang van 50 procent in het in 2013 opgerichte CryoSave South Africa overgenomen van financieel dienstverlener Ecsponent. Esperite verwacht een winstgevende toevoeging aan zijn resultaten door de deal.

In Londen won Burberry ruim 3 procent. Het Britse modehuis boekte afgelopen boekjaar meer winst dan verwacht. Het Britse softwarebedrijf Micro Focus dikte 5,6 procent aan na een positief handelsbericht.

Alstom

In Parijs klom het Franse industrieconcern Alstom bijna 5 procent na goed ontvangen resultaten. Elior Group kelderde ruim 17 procent na een winstalarm van het Franse cateringbedrijf.

De euro was 1,1795 dollar waard, tegen 1,1865 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 70,93 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 77,90 dollar per vat.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+