De 5 financiële onderwerpen van vandaag

De 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com  | 07.06.2019 11:38

Amerikaanse tarieven op Mexico en China beheersen de wereldmarkten

Investing.com - Dit zijn de vijf belangrijkste dingen om te weten in de financiële markten op vrijdag 7 juni:

1. Banenrapport geeft indicatie over impact tarieven

Het Amerikaanse departement voor arbeid publiceert vandaag om 14:30 uur Nederlandse tijd zijn maandelijkse werkgelegenheidsrapport voor de maand mei.

Analisten voorspellen dat de Amerikaanse economie in mei ongeveer 185.000 banen zal hebben gecreëerd, terwijl het werkloosheidscijfer stabiel zou moeten blijven bij 3,6%.

Beleggers zullen de gegevens nauwlettend in de gaten houden, omdat woensdag uit de ADP-cijfers bleek dat de banengroei in mei een dieptepunt van negen jaar had bereikt. Ondanks het slechter dan verwachte cijfer reageerden markten positief, omdat ze denken dat dit een extra motivatie is voor de Federal Reserve om haar monetaire beleid te versoepelen.

2. Pence bevestigt dat tarieven Mexico van kracht worden

De besprekingen tussen de VS en Mexico over de grenskwestie gaan vandaag in Washington verder, nadat de Mexicaanse Minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard heeft toegezegd dat zijn land 6.000 politietroepen bij zijn zuidelijke grens met Guatemala zal inzetten in een poging om immigratie uit Midden-Amerika tegen te houden.

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence zegt dat deze inspanningen “bemoedigend” zijn maar dat de tarieven van 5% nog steeds gepland staan voor aanstaande maandag.

Pence voegde eraan toe dat de uiteindelijke beslissing zou afhangen van president Donald Trump.

3. Wereldwijde aandelen breiden rally uit na hoopgevende onderhandelingen VS-Mexico

Aandelenmarkten breiden hun winsten uit, omdat ze lijken te hopen dat Mexicaans-Amerikaanse onderhandelingen de tarieven kunnen vermijden.

Terwijl beurzen in China en Hong Kong gesloten zijn voor een feestdag, eindigden Aziatische aandelen vanochtend hoger dankzij de verwachting van verspoelend beleid in de wereldwijde centrale banken. Verschillende banken hebben gezinspeeld op maatregelen om de vertraagde economische groei aan te pakken.

De Franse CAC 40 leidt in Europese beurzen, omdat beleggers blij zijn met de keuze van Sanofi (PA:SASY) voor Paul Hudson van de Zwitserse rivaal Novartis als zijn nieuwe CEO.

Amerikaanse investeerders volgend de handelsgesprekken en arbeidsmarktgegevens. Futures wijzen op een hogere opening in Wall Street. Dow futures stijgen met 83 punten, of 0,3%, terwijl de S&P 500 futures 9 punten of 0,3% winnen en de Nasdaq 100 futures 31 punten of 0,4%.

4. Stille periode Fed voorafgaand aan rentebesprekingen

Tot de beleidsvergadering van de Fed op 18-19 juni aanstaande, waarin mogelijke renteverlagingen ter sprake komen, zullen er geen mededelingen van Fed-leden openbaar worden.

De bijeenkomst van juni zal bijgewerkte economische prognoses opleveren waaruit de verwachtingen voor de economie en de rentevoeten (te midden van toenemende handelsspanningen) af te lezen zullen zijn.

Sinds Fed-voorzitter Jerome Powell heeft aangegeven dat hij bereid is om “gepast te handelen om groei te ondersteunen,” rekenen markten voor 70% op een verlaging van de rente met een kwart punt na de vergadering van juli. Ze zien een meer dan 50% kans dat de tarieven een half punt lager zullen zijn na de vergadering van september. Deze percentages zijn te volgen in het Fed Rate Monitor Tool van Investing.com.

5. Yuan daalt nadat Chinese centrale bank versoepeling belooft

De offshore yuan, een munt die minder gebonden is aan de Chinese monetaire autoriteiten dan de continentale yuan, is vannacht het meest tegen de dollar gezakt in ruim drie weken. Voorzitter Yi Gang van de Chinese centrale bank had laten doorschemeren dat er geen ondergrens voor de munt was en erop gewezen dat de bank mogelijk verder zal versoepelen om de gevolgen van het handelsconflict met de VS te bestrijden.

De munt verloor maar liefst 0,5% ten opzichte van de dollar, in de grootste daling sinds 13 mei. Deze bracht de munt naar dieptepunten die sinds half november niet meer waren voorgekomen.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+