Handelsoorlog: Trump plaatst het mes op China's keel vóór de G20-top

Handelsoorlog: Trump plaatst het mes op China's keel vóór de G20-top

Investing.com  | 25.06.2019 09:03

Trump plaatst het mes op China's keel vóór de G20-top

Door Laura Sánchez

Investing.com - De markten zijn al in afwachting van de G20-top, die a.s. vrijdag en zaterdag (28 en 29 juni) in Osaka (Japan) zal plaatsvinden en op de meeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping.

"Positief is dat de Chinese minister van Handel heeft gezegd dat de gesprekken met de VS zijn hervat. Maar negatief is dat Trump heeft gezegd dat alle 5G-ontwikkeling in zijn land moet worden gedaan met bedrijven die niet in China zijn gevestigd," laat José Luis Cárpatos, CEO van Serenity Markets, weten.

"De mogelijkheden om tot overeenstemming te komen lijken op dit moment nog steeds nul, maar er wordt verwacht dat er op zijn minst een nieuwe formele onderhandelingsronde zal worden aangekondigd. Dat wordt het belangrijkste thema deze week," voegt deze expert eraan toe.

Dezelfde mening zijn ze bij de Spaanse investeringsbank Renta 4 toegedaan, die wel "twijfels hebben over de prikkels om tot een definitieve overeenkomst te komen. Ja, ze zullen de onderhandelingen waarschijnlijk hervatten, maar met de Amerikaanse aandelenmarkt op recordhoogte is de druk op Trump om een ​​definitieve overeenkomst te bereiken beperkt."

De ontmoeting tussen de twee leiders vindt op een cruciaal moment plaats. "Het grootste probleem is dat als de spanningen niet worden weggenomen, de tarieven op de laatste 300 miljard dollar aan Chinese export naar de Verenigde Staten zeer dicht bij de invoeringsdatum komen," aldus Renta Markets.

Een 'noodzakelijke' overeenkomst

Buiten het geruzie, de waarheid is dat, zoals Link Securities uitlegt, "deze schijnbare wil van beide machten om de mislukte handelsbesprekingen te hervatten, gekoppeld aan de bereidheid om in te grijpen om economische groei en inflatie te bevorderen, gemanifesteerd door centrale banken, specifiek door de Federal Reserve (Fed) en door de ECB, hebben een radicale verandering in het vertrouwen van beleggers bereikt, die opnieuw hebben gekozen om grotere risico's te nemen, hun posities in aandelen te vergroten, en dit ondanks het feit dat het macro-economische scenario zeer onzeker blijft, zoals blijkt uit de obligatiemarkten."

Volgens deze analisten hebben "beide regeringen de politieke en economische noodzaak om een ​​overeenkomst te bereiken, hoewel beide niet willen inbinden op hun belangrijkste eisen. In het bijzonder kan Trump, als hij in 2020 herkozen wil worden, tijden de campagne geen stagnerende economie of een die de rand van een recessie balanceert gebruiken, een scenario dat op grote schaal kan leiden tot een commercieel conflict met China. De Chinese regering van haar kant kan het zich niet permitteren ​​dat haar economie blijft vertragen, wat zou haar groeidoelstelling voor het jaar in de weg zou komen te staan en tot sociale onrust kan gaan leiden. Het is duidelijk dat de gevolgen van het handelsconflict met de Verenigde Staten zijn tol al eist op de groei van de Chinese economie."

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+