Na Draghi's verdere ECB-versoepeling, nu alle aandacht op Fed-baas Jerome Powell

Na Draghi's verdere ECB-versoepeling, nu alle aandacht op Fed-baas Jerome Powell

Investing.com  | 18.06.2019 12:41

Na Draghi's verdere ECB-versoepeling, nu alle aandacht op Fed-baas Jerome Powell

Door Jesse Cohen

Investing.com - De president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi heeft dinsdag de basis gelegd voor meer stimuleringsmaatregelen. Hij zei dat de ECB het beleid opnieuw moet versoepelen, mogelijk door nieuwe renteverlagingen of het aankopen van activa.

"Bij gebrek aan verbetering, waarbij de inflatie niet terugkeert naar ons doel van 2%, zal extra stimulans nodig zijn," vertelde Draghi tijdens de jaarlijkse conferentie van de ECB in het Portugese Sintra.

Hij voegde eraan toe dat er nog steeds "aanzienlijke ruimte" was voor meer aankopen van activa en dat "verdere verlaging op de beleidsrente en verzachtende maatregelen om eventuele bijwerkingen te beperken deel blijven uitmaken van onze instrumenten."

De verrassend, weifelende opmerkingen komen slechts enkele uren voordat de Federal Reserve haar tweedaagse beleidsvergadering in Washington start.

Van de Amerikaanse centrale bank wordt algemeen verwacht dat ze de rentetarieven in de wacht laat staan, maar kan mogelijk hinten op een renteverlaging in juli wanneer het besluit woensdagmiddag bekend wordt gemaakt.

Fed-voorzitter Jerome Powell zal een nauwlettend bekeken persconferentie houden kort na de publicatie van de verklaring van de Fed.

Op de Fed Rate Monitor Tool van Investing.com is de kans op een renteverlaging van 0,25% door de Fed op de vergadering in juli rond de 85%.

Met de hoog oplopende verwachtingen voor een renteverlaging volgende maand, zouden de markten teleurgesteld kunnen zijn als Powell en de Fed geen voldoende sterke signalen van aanstaande versoepeling zouden sturen.

Voor onze nieuwste wekelijkse Investing.com-sociale media enquête van de Engelse editie hebben we onze gebruikers gevraagd:

Zal de Federal Reserve deze week de tarieven verlagen?

Uit de peilingsresultaten bleek dat een duidelijke meerderheid verwachtte dat de Amerikaanse centrale bank deze week geen actie zou ondernemen op het gebied van rentetarieven.

-- Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+