Powell geeft de markt wat ze willen: Beurzen op weg naar recordhoogten

Powell geeft de markt wat ze willen: Beurzen op weg naar recordhoogten

Investing.com  | 20.06.2019 14:50

Powell geeft de markt wat ze willen en hint op renteverlaging in juli

Door Jesse Cohen

Investing.com - De S&P 500 lijkt op donderdag te gaan openen op een all time high door het verbeterde beleggerssentiment, nadat de Federal Reserve de deur opende voor een renteverlaging volgende maand, die een rally ontketende op Wall Street.

Om 12.35 Nederlandse tijd noteerde de S&P 500 futures 24 punten of 0,8% hoger op 2.957. Dat ligt boven zijn recordhoogte van 2.954 punt van 1 mei.

De blue-chip Dow futures stonden 208 punten hoger, of ongeveer 0,8%, op 26.744 punten, een beweging die het gemiddelde van 30 aandelen tot het hoogste niveau zou brengen sinds september 2018.

Ondertussen gaf de technisch zware Nasdaq 100 futures een winst van 91 punten, of ongeveer 1,2%, weer tot 7.793 punten.

De Fed heeft zijn toezegging om "geduldig" te zijn laten vallen in zijn beleidsvergadering van gisteren, daarbij verwijzend naar toenemende bezorgdheid over de economische impact van mondiale handelsspanningen en gematigde inflatie.

In plaats daarvan zei het dat het "passend zal handelen om de expansie te ondersteunen" en "de implicaties van binnenkomende informatie voor de economische vooruitzichten nauwlettend in de gaten zal houden".

De markten houden nu volledig rekening met een renteverlaging van 25 basispunten tijdens de volgende beleidsvergadering van de Fed op 30-31 juli, volgens de Fed Rate Monitor Tool van Investing.com. Een totaal van 75 basispunten van versoepeling is tegen het einde van het jaar ingeprijsd.

Veel beleggers beschouwden de algehele toon als meer dovish dan hun verwachtingen, waardoor de Amerikaanse Treasuries voor het eerst sinds november 2016 minder dan 2% opbrengen.

Goudprijzen stegen ook en bereikten hun beste niveau sinds september 2013, op verwachtingen voor drie renteverlagingen aan het einde van het jaar.

Dergelijke agressieve renteverlagingen op de aandelenmarkten zijn echter zeldzaam, zo niet ongekend, waardoor sommige analisten waarschuwen dat de marktverwachtingen van de versoepeling misschien te ver zijn gegaan.

Om alle wekelijkse strips van Investing.com te zien ga naar: https://nl.investing.com/analysis/comics

-- Reuters heeft bijgedragen aan dit bericht

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+